Copper Easter Bunnies

Hoe cool zijn deze copper easter bunnies? Met Pasen pakken we altijd uit met lekkere gerechten en daar hoort natuurlijk ook een mooi gedekte tafel bij! Hoe leuk is het als je daar een persoonlijke touch in verwerkt? De standaard Paas producten vinden wij een beetje passé en niet echt bij ons passen. Daarom bedacht Denise koperen bunny ears voor op het gekookte eitje. Koper is op het moment helemaal hip en geeft warmte aan je interieur dus ook aan je Paas tafel!

03_diy_easterbunnies_1

Benodigdheden

  • Koper kleurig (of andere kleur naar keuze) ijzerdraad van 0,9 mm dik
  • Combinatietang
  • Liniaal

03_diy_easterbunnies_3

Do It Yourself

1. Maak met het draad een cirkel met een doorsnede van 4 cm. Zorg dat je aan het begin ongeveer 3 cm overhoudt, dit wikkel je enkele keren om de cirkel heen om het geheel te bevestigen zoals hieronder.

03_diy_easterbunnies_4

2. Het uiteinde knip je op 20 cm af. Hiervan ga je de bunny ears maken.

03_diy_easterbunnies_5

3. Begin met het 20 cm stuk ijzerdraad aan het eerste oor. Als je deze gevormd hebt wikkel je het ijzerdraad een paar keer om de cirkel. Je kan dit met je handen doen of met de tang dan krijg je het net wat strakker. Maak vervolgens het tweede oor en wikkel het ijzerdraad daarna weer om de cirkel.

03_diy_easterbunnies_6

4. Nu is het tijd om de oren nog verder in model te brengen, dit doe je het makkelijkst met behulp van de tang. Ik heb gekozen voor vrij ronden oren, maar je zou ook kunnen kiezen voor hoekige horen of voor een lang dun model. Knip de uiteindes aan beide kanten zo kort mogelijk af en wikkel eventueel het laatste stukje er nog netjes om heen. De oortjes zijn nu af!

03_diy_easterbunnies_7

5. Tijd voor het staartje. Het staartje staat niet alleen leuk, maar houdt ook de oren in balans. Wat je nu zou moeten doen is het ijzerdraad ‘oprollen’. Dat gaat natuurlijk niet maar je gaat het faken door het ijzerdraad zig zag over elkaar heen te vouwen. Doe dit net zo lang tot dat je het staartje bijna groot genoeg hebt.

03_diy_easterbunnies_8

6. Schuif nu het staartje om de cirkel. Vouw het overgebleven ijzerdraad nog een paar keer over het bolletje heen waarna je het af knipt. Werk het uiteinde netjes weg in het bolletje.

03_diy_easterbunnies_9

That’s it! Helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen even geduld hebben. Ze hoeven niet perfect te zijn, het is juist leuk als alle copper easter bunnies er anders uit zien.

03_diy_easterbunnies_2

Fijne Pasen alvast!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.