88 Friends / Hamburgers met Chef Diego

Woohoo, er is weer een nieuwe 88 Friends aflevering online! Dit keer geen zoet maar hamburgers. Want de vriend in deze video is niemand minder dan de burgerkoning himself Chef Diego! Dat kon natuurlijk ook niet anders. Omdat Chef Diego momenteel niet bij een vast restaurant werkt en nog geen eigen restaurant heeft. Mochten wij van onze gezamenlijke vriend Guido de keuken van Cinta Coffee induiken. Hiervoor willen we Guido nogmaals onwijs bedanken! Samen met Diego gaan we een hele bekende burger maken, die over de hele wereld verkrijgbaar is. Alleen vinden we onze variant wel veel lekkerder. Benieuwd over welke burger we het hebben en hoe je deze thuis zelf ook kan maken? Kijk dan snel de video en check het onderstaande recept, enjoy!

Over Chef Diego hoeven we verder weinig te vertellen denk ik. Hij maakte onder andere de beste burger van Rotterdam in 2015 en creëerde de duurste burger van de wereld in 2017. Hiermee heeft hij het record in het Guinness Book of Records verbroken. Momenteel is Diego zelf bezig met een hamburger boek en heeft hij pas geleden een reeks succesvolle Burger Atelier pop-ups gedaan. Druk baasje dus en zeker iemand om in de gaten te houden als je van burgers houdt!

88 Friends // Hamburgers met Chef Diego

Voor: 1 big mac burger

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

 • 1 brioche bol
 • 2 runderburgers
 • 2 plakjes cheddar
 • 1 augurk
 • 1/4 krop ijsbergsla
 • Big Mac saus

Bereidingswijze

 1. Verwijder de buitenste bladeren van de krop sla en snijd de sla in reepjes.
 2. Pak het hamburger broodje en snijd deze in drieën. Zorg dat de middelste wat dikker is.
 3. Verwarm de grillpan en toast de broodjes. Toast het middelste broodje aan beide kanten.
 4. Zorg dat de grillpan goed heet is en gril de burgers aan beide kanten. Zorg dat je het vlees niet te lang grilt zodat ze nog mooi rosé zijn van binnen.
 5. Tijd om de burger op te bouwen! Doe op alle drie de broodjes saus en beleg de twee onderste lagen met sla. Snijd een augurk in plakjes en leg deze op de middelste laag. Doe nu de op elke burger een plakje cheddar en leg de burgers op de broodjes. Kapje erop en je hebt een heerlijke Big Mac!

Nu is de Big Mac saus niet in Nederland verkrijgbaar maar gelukkig kan je hem zelf ook maken, hoe? Check dan de video! Wij willen Diego bedanken dat hij in zijn drukke agenda een gaatje heeft gevonden om gezellig met ons deze burger te maken en voor jouw alvast, eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.