Midnight Snack // Aardappelwafel met Chorizo & Kaas

Yes het is weer tijd voor een nieuwe midnight snack! Dit keer een cheesy aardappelwafel met chorizo en bosui. Wederom een ideaal recept om van restjes een heerlijke snack te maken. De hartige wafel maken we namelijk van aardappelkroketjes maar je kan deze natuurlijk ook van left-over aardappelpuree maken. Tussen de aardappelwafels stoppen we lekker veel kaas, wat bosui en blokjes chorizo. Snijd hem als een tosti door midden en dip hem tijdens het eten lekker in wat chilisaus of ketchup. We beloven je dat ‘ie goed zal smaken. Geen wafelijzer? No problem! Je kan de aardappelwafel met chorizo ook tussen een contactgrill/tosti-ijzer maken. Kortom een snack die weer simpel, snel en lekker is want je hebt ’s nachts (of laat op de avond) geen zin om nog lang en uitgebreid te koken. Helemaal niet wanneer je al een paar biertjes hebt geklapt. Oh en over bier gesproken tijdens het chillen gaan je vrienden je echt geweldig vinden wanneer je ze deze snack voorschotelt. So let’s eat!

Midnight Snack // Aardappelwafel met Chorizo & Kaas

Midnight Snack // Aardappelwafel met Chorizo & Kaas

Voor: 1 aardappelwafel (2 personen)

Bereidingstijd: 5 minuten + 10 minuten baktijd

Ingrediënten

 • 16 aardappelkroketjes (ontdooit)
 • 100 gr geraspte kaas
 • Kwart chorizo
 • 1 bosui
 • Zeezout
 • Ketchup

Bereidingswijze

 1. Verwarm het wafelijzer voor op stand 3 of 4. Leg er 8 aardappelkroketjes tussen in de vorm van een soort vierkantje. Druk het wafelijzer goed aan en laat de wafel mooi goudbruin bakken. Haal de eerste er uit en leg nu de overige 8 aardappelkroketjes er tussen. Bak ook deze tot een mooie wafel.
 2. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en de bosui fijn. Neem de eerste wafel en beleg deze met de geraspte kaas, chorizo, bosui en nog een laagje kaas. Doe de tweede wafel erop en leg het geheel weer tussen het wafelijzer.
 3. Druk ook deze weer goed aan tijdens het bakken en draai indien nodig de wafel af en toe een kwart slag.
 4. Wanneer de kaas goed gesmolten is en de wafels nog meer kleur hebben gekregen is de aardappelwafel met chorizo en kaas klaar om opgepeuzeld te worden. Strooi er eerst nog wat zout over en snijd hem doormidden. Serveer de wafels met ketchup.

Midnight Snack // Aardappelwafel met Chorizo & Kaas

Benieuwd naar de eerste midnight snack waar we iets met kipsaté doen? Kijk dan hier.

Enjoy your midnight snack!

1 Comment

 1. Daniëlle mei 26, 2016 at 7:01 am

  Wat een goed idee! Ik zou er zelf niet opkomen om aardappelkroketjes eronder te doen, maar het lijkt mij erg lekker!

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.