Dorade in Zoutkorst

Wij aten de dorade in zoutkorst voor het eerst bij Mama Kelly, hier liet chef Ijsbrant ons zien hoe een simpel gerecht als dit super kan smaken. Je moet het dan ook gewoon lekker met je handen eten zoals de Spanjaarden dat doen. Dat doe je als volgt, je neemt een stukje vis en legt dit op de zoutkorst, hier doe je wat limoensap en olijfolie over waarna je het stukje opeet. Klinkt heel simpel maar is onwijs lekker! Het recept voor de dorade in zoutkorst is dan ook makkelijk maar je gasten zullen verrast zijn wanneer je dit presenteert aan tafel. Fingerfood op zijn best! Wij aten met zijn tweeën één dorade als hoofdgerecht. Samen met wat friet, stokbrood of een salade is dat zeker genoeg. De dorade zal het natuurlijk ook goed doen bij de tapas of je serveert de vis als voorgerecht met ze allen.

Dorade in Zoutkorst

Voor: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 60 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 dorade (in zijn geheel)
  • 500 gr grof zeezout
  • 2 à 3 eiwitten
  • 2 limoenen
  • Olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontschub de dorade en maak hem schoon door de ingewanden eruit te halen. Dit kan je ook door je visboer laten doen. Knip de rugvin, zijvinnen en andere vinnen eraf. Spoel de vis schoon en dep hem droog.

2. Scheid de eieren en doe de eiwitten in een kom. Sla deze stijf met een mixer waarna je het zeezout erdoorheen schept met een spatel. Voeg het sap van een halve limoen eraan toe en meng ook dit erdoorheen. Snijd 2 à 3 schijfjes limoen en stop deze in de buikholte van de dorade.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier een laag van het zoutmengsel op in de vorm van de dorade. Zorg dat je genoeg overhoudt om de vis nog te bedekken. Leg de dorade op het zoutmengsel en pak hem helemaal in met de rest van het zoutmengsel. Zorg dat de vis overal goed bedekt is.

4. Plaats de dorade 60 minuten in de oven. Het zoutmengsel is nu een mooie korst geworden en de vis is gaar. Laat hem even rusten.

5. Tijd om te serveren! Verwijder voorzichtig de korst van de vis en serveer de dorade op de zoutkorst met de overige limoenen en wat olijfolie.

Dorade in Zoutkorst

Dorade in Zoutkorst

Eet smakelijk!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.