Ribeye met Wildjus, Oesterzwammen & Knoflook Cress

Afgelopen december waren we op het ‘All You Need is Food’ event van Kroon op het Werk. Hier maakten we kennis met een mooi vleesmerk genaamd Cow Under en proefden we superlekker en mals rundvlees. Op de website van Cow Under kun je het betere kwaliteit rundvlees bestellen van Angus-ossen die op een boerderij met een land zo groot als Utrecht in Australië rondlopen. Het vlees draagt een kwaliteitslabel en is geheel biologisch. Dat horen wij natuurlijk graag! Ook is het echt voor de liefhebber want wanneer je een stuk vlees besteld krijg je deze in zijn geheel. Dat betekend dat je het vlees zelf nog moet snijden en portioneren. Uiteraard krijg je wel tips en een link naar hun instructiefilms, hoe je dit het beste kan doen. Pretty cool huh?!

Naast dat we op het event geproefd hadden kregen we ook een mooie ribeye mee naam huis. Hiervan hebben we een overheerlijk gerecht gemaakt met lekker wat oesterzwammen en een goede wildjus. De jus hebben we overigens niet helemaal zelf gemaakt, de wildjus met rode wijn haalden we bij de slager en maakte we nog lekkerder met wat fijn gesneden paprika en courgette. Kortom houd je van vlees dan is dit gerecht zeker het proberen waard!

Cowunder Ribeye met Oesterzwammen

Voor: 1 persoon

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 ribeye
  • 90 ml wildjus (met groente brunoise van paprika en courgette)
  • Handje oesterzwammen
  • 1/2 bosuitje
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Knoflook cress

Bereidingswijze

1. Haal je ribeye alvast uit de koeling en marineer het vlees met olijfolie en wat zout en peper. Leg de ribeye opzij om op kamertemperatuur te komen.

2. Snijd wat groente brunoise voor je wildjus mocht je dat lekker vinden, dit is optioneel. Snijd grote oesterzwammen door de midden en snijd het bosuitje fijn. Nu zijn alle voorbereidingen gedaan.

3. Verwarm de grillpan en bak hier je ribeye om en om in naar de gewenste gaarheid. Ook verwarm de wildjus samen met de brunoise in een pannetje, zorg dat deze niet gaat koken. Roerbak in een wokpan met wat olijfolie de oesterzwammen en bosui en maak deze op smaak met wat zout en peper.

4. Wanneer je vlees klaar is leg je deze op een verwarmd bord. Over het vlees verdeel je de oesterzwammen waarna je de saus eroverheen doet. Maak het geheel af met wat knoflook cress er bovenop.

Cowunder Ribeye met Oesterzwammen

Bon Appétit!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.