Likeur maken bij De Kuyper Distillerij

Het is alweer een tijdje geleden maar afgelopen september gingen we samen met Kishen naar Schiedam voor de Bloggers Blend. Daar kwamen we aan bij de Kuyper Distillerij. Eenmaal binnen kregen we koffie met een klein glaasje chocolade/sinaasappel likeur (nieuwe smaak!) en dat om een uurtje of 10 ’s ochtends! Dat kan nog leuk gaan worden vandaag, haha. Na een korte introductie kregen we een interessante rondleiding door de distillerij van de Kuyper, we bezochten hun hidden bar en kwamen er achter dat likeur meer is dan alleen maar een zoete mixdrank. Wist je dat het nu zo populaire gin bijna op dezelfde manier gemaakt wordt? En dat Blue Curacao eigenlijk kleurloos is.

We gingen van de oude distillerij naar de nieuwe waar prachtige koperen distilleerketels staan. In dezelfde ruimte was een medewerker kokos aan het bakken om te testen of dit zou werken als nieuwe smaak. Deze smaak experimenten maken en testen is zijn dagelijkse baan, hoe cool! In de super mooie workshopruimte gingen we zelf aan de slag om likeur te maken. Hoe we dat doen zie je in de video hieronder!

Wij maakten een komkommer/gember likeur met een alcoholpercentage van 20%. Het recept hiervoor moet je eerst volgens een aantal formules berekenen.

Voor een alcohol percentage van 20 procent in een 500 ml fles hadden wij 72 ml pure alcohol (96%) nodig. Daarbij deden wij 150 ml suikerwater en vulden dit aan met 253 ml puur en smaakloos water.

Tijd om smaak toe te voegen! Dit doe je door ongeveer 50 ml aan distillaten en bitters toe te voegen. Wij kozen dus voor komkommer en gember. We gebruikten geen bitters en kwamen niet aan de 50 ml omdat we tevreden waren over de smaak. Daarom vulden we het aan met water en klaar was onze likeur! Alleen nog een naam en dat werd ’88 Food’s Favourite’. In de video hierboven zie je wat voor spannende likeur Kishen maakte.

Na al die alcohol was het gelukkig tijd voor een lunch met lekkere broodjes in de cocktailbar. Bij deze willen we de Kuyper bedanken voor de leuke dag en onze likeur gaat hard! Doe een duimpje omhoog als je dit een leuke video vond en vergeet niet te abonneren op ons kanaal voor meer food adventures. 🙂

Wat voor likeur smaak zou jij een keer willen maken?

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.