Dranken

Frisse cocktails voor de zomer van 2023!

Met de zomer om de hoek is het tijd om je bartending-skills op te poetsen en te ontdekken welke cocktails het beste bij het seizoen passen. Hier zijn enkele van de meest populaire cocktails voor de zomer van 2023:

Aperol Spritz

Aperol Spritz kennen we natuurlijk al een tijdje, maar ook in 2023 blijft dit een populaire cocktail. De Aperol Spritz is een klassieke Italiaanse aperitiefcocktail die perfect is voor een zomerse dag. Het is een eenvoudige cocktail die bestaat uit Aperol, Prosecco en spuitwater, geserveerd met ijs en een schijfje sinaasappel.

De zoete en bittere smaken van de Aperol gaan perfect samen met de bruisende Prosecco en het sprankelende spuitwater. Deze lichte en verfrissende cocktail is gemakkelijk te maken en ideaal voor het begin van een diner of een gezellige borrel.

Frozen Margarita

Een Frozen Margarita is een populaire cocktail die met name is Amerika heel populair is en nu ook steeds populairder wordt in ons land. Het is een mix van tequila, triple sec, limoensap en ijs, allemaal in de blender gegooid om een verfrissende, ijskoude cocktail te creëren.

Je kunt experimenteren met verschillende smaken en kleuren door verschillende soorten fruit toe te voegen aan de mix. Denk aan aardbeien, mango’s, ananas of frambozen.

Deze klassieke en verfrissende cocktail is perfect voor een zomerse barbecue of een dagje aan het zwembad.

Gin & Tonic

Gin & Tonic is een klassieke cocktail die nooit uit de mode raakt. Het is een simpele cocktail, maar de toevoeging van tonic geeft het een verfrissende twist.

Voeg ijs toe aan een glas, voeg daar een scheut gin aan toe, en vul het glas met tonic water. Voeg als laatste een schijfje citroen of limoen toe en geniet van deze klassieker.

Je kunt experimenteren met verschillende soorten gin en tonic water om je eigen unieke twist aan deze klassieke cocktail te geven.

Strawberry Daiquiri

Een aardbeien Daiquiri is een populaire zomercocktail die zowel zoet als verfrissend is. Het is een mix van aardbeien, witte rum, limoensap en suikersiroop, geserveerd met ijs.

Je kunt de aardbeien vervangen door andere soorten fruit, zoals mango’s, ananas of frambozen, om je eigen twist aan deze klassieke cocktail te geven.

De aardbeien Daiquiri is perfect voor een feestje op het terras of een picknick in het park.

Pina Colada

Een Pina Colada is een tropische cocktail die doet denken aan het strand en de zon. Het is een mix van rum, ananassap en kokosmelk, geserveerd met ijs en een schijfje ananas.

Je kunt de kokosmelk vervangen door kokoswater om het een beetje lichter te maken. Of experimenteer met verschillende soorten fruit om een unieke twist aan deze cocktail te geven.

De Pina Colada is perfect voor een zomerse barbecue of een dagje aan het strand.

Mojito

De Mojito is een klassieke Cubaanse cocktail die perfect is voor een warme zomerdag. Het is een mix van rum, muntblaadjes, limoensap, suiker en spuitwater, geserveerd met ijs.

Deze verfrissende cocktail is gemakkelijk te maken en kan worden aangepast aan de smaak van de drinker. Experimenteer met verschillende soorten fruit om de smaak te veranderen of vervang de rum door tequila voor een unieke draai aan deze klassieker.

De Mojito is een geweldige cocktail voor een ontspannen zomeravond op het terras of bij een feestje.

Sangria

Sangria is een klassieke Spaanse cocktail die perfect is voor een zomerse dag. Het is een mix van rode of witte wijn, fruit en sap, met een vleugje likeur om de smaken te mengen.

Je kunt experimenteren met verschillende soorten fruit en wijn om je eigen unieke sangria te creëren. Het is een geweldige cocktail voor een zomerse barbecue of een picknick in het park.

De zomer van 2023 staat voor de deur en het is tijd om te genieten van de zon, het strand en de cocktails. Of je nu van zoete, verfrissende of sterke cocktails houdt, er is voor ieder wat wils. Van de klassieke Gin & Tonic tot de tropische Pina Colada, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Dus verzamel je vrienden, ontspan en geniet van een heerlijke zomerse cocktail.

Back to top button