5 Kersttafel Styling Tips

Woohoo, de meest feestelijke maand is begonnen! De maand van familie, vrienden, lekker eten en heel veel gezelligheid. En Denise haar birthday! Dat vieren wij dit jaar met een dinnerparty thuis. Wij zijn al lekker bezig met alle voorbereidingen en gaan natuurlijk ook een mooie tafel stijlen. Wij zijn expres op tijd begonnen zodat we chill genoeg tijd hadden om inspiratie op te doen. Eigenlijk is dat ook de eerste tip voor een feestmaand zonder stress. Verder helpen wij je dit jaar met styling tips zodat ook jouw kersttafel de show steelt! Dit vinden wij super leuk om te doen en bij ons thuis veranderd dan ook regelmatig de inrichting, een kleurtje op de muur of een accessoire. Hierover krijgen wij ook vaak complimenten. Daarom lijkt het ons leuk om vaker tips met jou te delen. Dus laat je lekker inspireren en geniet van de feestdagen!

Groen op tafel
Geef een botantische twist aan de tafel door groen op tafel te leggen. Hiermee bedoelen wij geen ouderwets kerststukje maar decoreer de tafel juist lekker met losse takken. Begin vanuit het midden en werk naar buiten toe. Onze favorieten: eucalyptus en dennentakken.

Add some sparkle
Wat ons betreft kunnen bij een feestelijk tafel sparkles niet ontbreken. Leg een lichtsnoer over de lengte van tafel voor een instant kerst feeling. Maak de tafel af met glitters of fijne confetti. Strooi deze nonchalant over de tafel. Wat het ook altijd goed doet is nep sneeuw.

Gouden accenten
Je kan er tegenwoordig niet meer om heen: goud is hot! Zeker met de feestdagen mag goud zeker niet ontbreken op tafel. Goud bestek is er tegenwoordig in diverse prijsklasse en hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je geen hele bestekset wilt aanschaffen kan je het goud ook terug laten komen in servetringen, waxinelichthouders of kandelaars.

Mooi tafellinnen
Ga voor linnen servetten van goede kwaliteit in plaats van papieren servetten. Hiermee krijg je dat restaurant gevoel in huis. Het is misschien duurder in aanschaf dan papieren servetten, maar je hebt er wel langer plezier van. Het is daarom wel slim om de servetten in een basic kleur te nemen. Met de tafelloper pakken we wat meer uit, deze is in de trend kleur ‘blush’ en geeft hierdoor meteen wat warmte aan de tafel en matcht goed met onze kerstboom.

Mix and match met servies
Wees niet bang om verschillende servies sets met elkaar te mixen. Dat maakt het juist heel eigen. Wat we hier hebben gedaan is verschillende natuurlijke tinten met elkaar gecombineerd, hiermee kan je eigenlijk nooit mis gaan. Heb je een basic wit servies? Deze kan je ook goed combineren met andere serviezen. Kies er bijvoorbeeld voor om alleen de voorgerecht bordjes of kommetjes te vervangen.

Zo zie je maar dat het helemaal niet lastig en duur hoeft te zijn om een mooie tafel te stijlen. Wij hopen dan ook dat je hier lekker mee aan de slag kan en zijn benieuwd naar jouw kersttafel!

Fijne feestdagen!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.