BBQ Workshop met Weber

BBQ Workshop met Weber

De herfst is begonnen maar dat weerhield ons er niet van om een gezellig barbecue event te organiseren voor vrienden en familie. In de week na onze vakantie zou het plaats vinden en het weer was nogal wisselvallig. Gelukkig was het de dag van de barbecue droog en zonnig. Alles was op tijd opgebouwd, klaargezet en versierd. Plotseling kwamen er drie enorme stortbuien naar beneden maar wij waren goed voorbereidt en hadden alles overdekt. Na de buien was het de hele avond droog met een goede temperatuur dus eigenlijk hadden we best mazzel in vergelijking met de rest van de week. Dit laat ook maar weer zien dat barbecuen altijd kan, of het nou zomer of winter is! De workshop werd gegeven door een enthousiaste BBQ chef van Weber. Het was een gezellige avond vol heerlijke barbecue gerechten!

BBQ Workshop met Weber

Het menu

Onze BBQ chef Joop had een aantal leuke gerechten bedacht die we met zijn alle gingen maken tijdens de workshop. Niet het standaard sateetje of speklapje maar hij liet zien dat je echt kan koken op de barbecue met mooie producten. Zelf zorgden we voor een paar kleine bites en de drankjes.

BBQ Workshop met Weber

Het barbecue menu bestond uit het volgende:

  • Caprese bruschetta
  • Gerookte zalm met cedarwood
  • Kippendijen met pesto & bacon
  • Mini hamburgers
  • Mooi, groot stuk rundvlees met gegrilde groenten
  • Drunken pineapple met een bolletje ijs

BBQ Workshop met WeberBBQ Workshop met Weber

Everybody is a backyard hero

Na een korte uitleg van de gezellige Joop begon iedereen in groepjes aan een gerecht. Iedereen vond het super leuk en was lekker bezig. Elke keer wanneer er een gerecht klaar was, maakten we de bordjes mooi op en gingen we met zijn alle proeven. Iedereen naam zijn taak ook erg serieus en deed zijn best. Dit resulteerde keer op keer in de meest lekkere barbecue gerechtjes. Zo tof dat we dit een keer mochten organiseren voor vrienden en familie. Iedereen was aan het genieten en aan het einde van de avond kregen ze van Joop allemaal een echt grillmaster certificaat en een goodiebag. Zo leuk dat we na die avond nog steeds te horen kregen hoe leuk iedereen het vond!

BBQ Workshop met Weber

BBQ Workshop met Weber

Zelf een keer aan de slag op de Grill Academy of gewoon thuis? Kijk dan eens op de website van weber want ook tijdens de winter hebben ze leuke workshops!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.