Big Green Egg // Flavour Fair 2016

Twee weken geleden reisden we af naar Beesd, hier op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt vond de tiende editie van de Big Green Egg’s Flavour Fair plaats. Een onwijs tof event voor foodies en bbq-liefhebbers, vroeger was dit alleen toegankelijk voor Big Green Egg members maar nu kan iedereen genieten van alle culinaire hapjes en inspiratie. Want met vier themapleinen, een techniekterras en de Librije’s Atelier Experience is er genoeg te doen. Ook zijn er verschillende workshops, masterclasses en demonstraties te volgen die gegeven worden door mensen uit het vak zoals Edwin Klaasen, Lucas Rive en Hidde de Brabander. Natuurlijk was ook de bbqkoning Jord Althuizen himself er met The Rough Kitchen en nog veel meer restaurants en chefs die graag het groene ei gebruiken. Ook met het weer hadden we super veel geluk want het was een heerlijke, zonnige dag terwijl de dag ervoor en erna het volop regende. Zoals je kan begrijpen hebben wij het enorm naar ons zin gehad, veel leuks gedaan en lekkers geproefd.

Big Green Egg // Flavour Fair 2016

Het mooie aan de Flavour Fair is dat je een ticket van te voren koopt waarna op het evenement zelf alles gratis is (op de drankjes na). Dus geen gedoe met muntjes maar gewoon genieten van alle hapjes, demo’s en al het leuks. Bij binnenkomst werden we verwelkomt en kregen een lekker glaasje champagne met oesters, yummy! Na de gereserveerde kaartjes opgehaald te hebben bij de Librije’s Atelier Experience zijn we lekker gaan kijken en proeven bij de verschillende themapleinen. Al snel liepen we tegen de stand van The Rough Kitchen aan waar we een heerlijk broodje pulled beef bordelaise aten natuurlijk stond Jord zelf achter de Big Green Egg en hielp Marcus hem. Wat ook echt geweldig smaakte was het brioche broodje met rendang van Desemenzo en We Design Food. Man, we zeiden het al op Instagram dit is echt een foodie paradijs.

Big Green Egg // Flavour Fair 2016Big Green Egg // Flavour Fair 2016Big Green Egg // Flavour Fair 2016

Demonstratie Hidde de Brabander

De eerste demonstratie die we hebben gevolgd was van Hidde de Brabander, top patissier en groot fan van het groene ei. Zijn nougat met gerookte amandelen is echt hemels. Hij vertelde dat mensen niet snel aan zoet en bakken denken bij een bbq maar dat je eigenlijk alles kan maken op de Big Green Egg wat ook in de oven kan. In zijn nieuwe kookboek heeft hij zelfs een heel hoofdstuk aan dit thema gewijd. Ook liet hij ons een voorbeeld zien van de techniek ‘caveman style’ die we nu graag willen gaan gebruiken. Helaas hebben wij zelf geen Big Green Egg dus gaan we het doen met onze kleine barbecue.

Big Green Egg // Flavour Fair 2016Big Green Egg // Flavour Fair 2016

Librije’s Atelier Experience

Om drie uur schoven we aan bij Librije’s Atelier. Hier kregen we een paar fijne hapjes te proeven waaronder de bekende lolly amuse van Jonnie Boer. Uiteraard waren de gerechtjes bereidt met de Big Green Egg en kregen we overal een bijpassende wijn bij geserveerd. Als laatst kregen we een mooi dessert met witte asperge, citroen, witte chocolade en framboos, erg lekker en van ons hadden ze nog wel even door mogen gaan. Terwijl we aten vertelden Ralph de Kok en Leo de Ree ons alles over gerechtjes, bereidingswijze, enzovoorts. Dit deden ze super leuk samen.

Big Green Egg // Flavour Fair 2016Big Green Egg // Flavour Fair 2016

Na los te zijn gegaan op de selfiespot, waar ook selfie sticks lagen, gingen we naar de masterclass van Hidde en Miljuschka. Zij gingen samen een mooi gerecht maken met chocolade, banaan, bacon en bourbon vanaf het groene ei. Wij waren alleen al door de ingrediënten om. Samen maakten ze een chocoladecakeje met lopende vulling en daarbij in bacon gewikkelde banaan met bourbon vanaf de Big Green Egg. De masterclass was super en ook erg leuk om Miljuschka en Hidde zo bezig te zien. Natuurlijk mochten we daarna proeven en het smaakte wederom geweldig. Wij zijn dan ook met het nieuwe kookboek van Hidde naar huis gegaan en hij heeft er ook nog een persoonlijke noot ingeschreven.

Big Green Egg // Flavour Fair 2016Big Green Egg // Flavour Fair 2016

Wat een heerlijke zondag en wat een tof event die Flavour Fair! Wel willen we nu ook heel graag een Big Green Egg om mee aan de slag te gaan, haha. Dus grote kans dat je ons volgend jaar weer terug ziet of we nou wel of geen groen ei hebben. Benieuwd naar een sfeer impressie in videovorm, check dan dit filmpje.

Let’s grill!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.