Het Grote Blogger Diner 2016

Vlak voordat wij op vakantie gingen hadden we nog een leuk event op de planning staan, Het Grote Blogger Diner door Mister Experience. Het diner werd op een prachtige locatie aan het water in het Golfresort Naarderbos gehouden. De dresscode was smart casual / Italian style en ook zouden we vooraf een balletje mogen slaan op de baan. Die dag was het super mooi weer en na nog een laatste dagje werken en wat vakantie spullen te hebben gehaald gingen we op pad richting Naarden. Helaas was het rond  de spits waardoor we wel enige vertraging kregen maar gelukkig geen echte files. Hoe onze Gooische avontuur verder gaat lees je hieronder!

Het Grote Blogger Diner 2016

To golf or not to golf

Na de auto geparkeerd te hebben werden we opgehaald met een golfkarretje die ons door het park sjeesde naar de plek waar iedereen lekker buiten aan het borrelen was en waar je een korte introductie golfclinic kon doen. Helaas waren we net te laat voor de golfclinic dus gingen we aan de bubbels en hebben we onze homie Justine in actie gezien. Tijdens het borrelen kwamen we ook de dudes en nog meer bekenden tegen dus dat was meteen gezellig! Na een paar glazen (ook water) gingen onze buiken toch best wel rommelen, lucky us gingen we niet lang daarna op naar het restaurant.

Het Grote Blogger Diner

Verrassing! Een nieuw glas bubbels, wij bleven deze keer maar even aan het water, en nog geen gedekte tafels. Maar gelukkig kwamen er al plateau’s met kleine hapjes langs voordat het één dolle boel werd met allemaal aangeschoten bloggers. We werden verwelkomt door het Naarderbos en al snel ging het gordijn open waarachter twee prachtig gedekte tafels stonden met een uitzicht over het meer. Er was een tafelindeling gemaakt en wij zaten chill met de dudes en Chantal aan het einde van de tafel met Nick aan het hoofd.

Het Grote Blogger Diner 2016
De wijnglazen werden alweer vol geschonken met de eerste wijn terwijl wij allemaal een lekker stukje namen. Trek! Daar kwam het eerste gerecht aan van het zes gangen diner. De misoshiru van Terrasana, een lekker Japans misosoepje met shiitake, Arame zeewier, boekweitnoodles en baby spinazie. Niek, onze sommelier, schonk daar een Mezzacorona Esclusivi Chardonnay bij. Een mooi wijntje die je gewoon bij de Jumbo kan kopen. Vervolgens werd de filet à la minute van Valess uitgeserveerd met een zomerstampot van zoete aardappel en snijbonensalsa. De filet was gemarineerd in sesamolie met gember, knoflook en wat kruiden. Heerlijk en de wijn was de Viñas del Vero Gewürztraminer. Wij vonden hem allemaal lekkerder dan de eerste en ook deze is verkrijgbaar in de supermarkt, dit keer de Albert Heijn.

Het Grote Blogger Diner 2016
Toen verscheen er een spannend gerecht van Professor Grunschnabel wat er uitzag als een dessert. Het waren vier extreme smaakexplosies waarvan we er twee erg lekker vonden. De oester met tomaten compote, shiso cress en een bolletje fresa del habanero en siam horapa coco ijs met een groen Thai curry hapje. De andere twee waren een vegan spekkoek met twee bolletjes ijs en een ijsglas van limoen en basilicum met een spoom van mousserende wijn en framboise extase. Daarbij schonk de sommelier een Rotari Cuvée Rosé, een erg lekkere mousserende wijn.

Het Grote Blogger Diner 2016
Wie kent onze belegtips nog die we op de ontbijtcrackers van Bolletje aten? Met de vijfde gang hadden ze de ontbijtcrackers ook origineel gebruikt in een gerecht van gegrilde makreel, knolselderijcrème, geglaceerde bospeen en pangritata. Smaakte wederom goed en de Bordeaux wijn was niet ons ding. Tijd voor het dessert genaam de Patissier’s beauty. Wij halen vaak onze macaron’s bij de Patissier in Rotterdam dus waren benieuwd naar hun gerecht. Het was een mousse van Bourbon vanille met een frambozen compote en grand cru chocolade. Lekker maar wel erg zoet allemaal. Ook de wijn die erbij geschonken werd was erg zoet en wederom niet ons ding. Gelukkig kregen we daarna een espresso van Café Intención. Hadden we gelijk ook weer onze focus voor de terugrit, haha.

We kunnen in ieder geval zeggen dat Het Grote Blogger Diner een geslaagd succes was en dat we hebben genoten. Het was super gezellig en de locatie was prachtig. Misschien komen we wel een keer terug om alsnog een balletje te slaan op de golfbaan.

Thanks Mr. Goodiebag!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.