Schilderen en wijn drinken met Gallo Family Vineyards

Als twee creatievelingen vinden wij het erg leuk om in onze vrije tijd bezig te zijn met onze handen. Zo vind ik, Denise het ook heerlijk om te tekenen en te verven, even ontspannen. Zo hangt er een werk van mij in onze eethoek. Echt schilderen heb ik nog nooit gedaan maar lijkt mij wel super leuk! Dus toen wij werden benaderd voor een online art event met Gallo Family Vineyards wilde ik meteen meedoen. Het event was helemaal corona proof online via Zoom en bestond uit een masterclass stilleven schilderen en natuurlijk wijn drinken, I’m in!

De perfecte match

Kunst en wijn zijn al eeuwen met elkaar verbonden. Voor schilders was het bijvoorbeeld een mooi oefen object. Daarnaast is het een lust voor het oog, stond het vroeger symbol voor rijkdom en is het natuurlijk heel lekker in het glas. Terug naar de masterclass, die werd gegeven door kunstschilder Caroline Mulders van het GrachtenAtelier in Utrecht. Zij legde het goed uit en deed het super leuk. Ik heb uiteindelijk het stilleven dat ik had klaargezet iets aangepast zodat ik goed de technieken van haar kon oefenen. Mijn stilleven bestond uit de Gallo Family Vineyards Merlot; een soepele rode wijn met een fijne geur en smaken van framboos en bosvruchten. En de Gallo Family Vineyards Chardonnay op basis van perzik en hints van honing en vanille. Daarbij natuurlijk een ingeschonken glas, rode druiven en een rustiek broodje met mes. Zelf dronk ik tijdens het schilderen de Merlot.

Een kunstwerk om op te drinken

Het was super leuk om te doen en ik heb zeker wat opgestoken van de masterclass, dat in combinatie met de lekkere wijn en mijn eindresultaat was het een erg geslaagde ervaring! Ik wil bij deze dan ook alvast Kroon op het Werk bedanken voor de uitnodiging en Caroline voor de workshop. Nick vond mijn werk super gelukt en ook ik zelf ben er erg blij mee. Dat vraagt om vaker te gaan schilderen en wijn drinken deed ik al dus proost iedereen.

Wijn uit het zonnige Californië

Het verhaal van E&J Gallo Winery begon in 1933 aan het einde van de “Drooglegging”, toen Ernest en Julio Gallo – twee broers van Italiaanse afkomt in hun vroege twintiger jaren – een wijnmakerij in Californië oprichtte met niet meer dan een liefde voor wijn en veel vastberadenheid. Vanaf de eerste dag was het doel duidelijk: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kon genieten. Vier generaties later, met meer dan 80 jaar toewijding, ervaring en kennis, volgt de Gallo familie nog steeds dezelfde filosofie. Benieuwd naar meer? Check dan de website van Gallo Family Vineyards.

Liefs, Denise & Nick

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel onze eigen mening.

1 Comment

  1. Pingback: Kerstrally 2020, de laatste loodjes. - Gereons Keuken Thuis

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.