Tong Tong Fair 2015

Afgelopen weekend zijn we naar de Tong Tong Fair geweest op het malieveld in Den Haag. De Tong Tong Fair is een groot festival in Aziatische sferen met veel lekker eten, muziek, cultuur en leuke kraampjes. Het begon allemaal met een groep Indische Nederlanders die de Pasar Malam Besar organiseerden vanwege de mooie en inspirerende cultuur van Indonesië. Al snel werd het evenement erg populair en groter, zo veranderde de naam naar Tong Tong Fair en vind je er alles vanuit het heerlijke Zuidoost-Azië. Gaan jullie mee op reis?

De Eetwijk
Eenmaal binnen stormde we gelijk richting de Eetwijk. In dit gedeelte van de Tong Tong Fair vind je verschillende eethuizen en waroengs die weer diverse streekkeukens vertegenwoordigen. Er is genoeg keuze voor iedereen want de Indonesische keuken is zeer divers. Ook vind je hier de klassiekers en vegetarische gerechten want er wordt ook veel gekookt met tahu, tempeh en groenten. Afgelopen zaterdag werd de Zilveren Rijstlepel uitgereikt op de Tong Tong Fair. Met als winnaar Sari Soenda met hun Gule Kambing gerecht. We proefden de lekkerste snack genaamd nogosari van Maduratna, een kokospudding met pisang. Ook gingen we het lekkerste schepijs proeven bij Mas Surabaya. Normaal zijn we niet echt van die ijs liefhebbers maar dit ijs is echt amazing! De man liet ons bijna al zijn smaakjes proeven en daar zaten een paar hele speciale tussen zoals spekkoek, lapis, sereh, rose susu, zuurzak, roedjak en doerian. Stuk voor stuk heerlijk en ook de laatste was verrassend lekker! Ook genoten we van een mooie saté kambing met lontong en sambal ketjap. Verder proefden we lekkere sambals, snacks en spekkoeken. Kortom lekker makan makan dus!

Tong Tong Fair 2015

Indonesië-Paviljoen
Hier vind je een aanéénschakeling van rommelige kraampjes en uitpuilende winkeltjes. Je loopt door smalle straatjes met overal geuren, kleuren en de meest bijzondere dingen net als op een avondmarkt in Indonesië. Leuk om te weten is dat er veel standhouders speciaal vanuit Indonesië komen om hier te staan.

Tong Tong Fair 2015

Grand Pasar
In de Grand Pasar vind je het grote podium waar leuke en mooie optredens plaatsvinden zoals muziek en dans. Net als in het Indonesië-Paviljoen staan ook hier standhouders vanuit Vietnam, Thailand, India, Nepal, Singapore naast die vanuit Nederland, België en Frankrijk. Je vindt er dan ook van alles zoals edelstenen, kookgerei, wayang-poppen, zwaarden, eten en nog heel veel meer. Vergeet ook zeker niet langs te gaan bij het Indorock Café, het Tong Tong Theater of mee te doen met één van de workshops. De Tong Tong Fair is één en al gezelligheid en voor een nog betere indruk hebben we weer een video gemaakt voor jullie! Deze kan je bovenaan bekijken als je dat nog niet gedaan hebt. 🙂

Tong Tong Fair 2015

Shoplog: al dit lekkers namen wij mee naar huis!
Natuurlijk gingen we niet weg voordat we wat lekkere snacks hadden gekocht om mee te nemen. Zo heeft Denise de hele week Indische lekkernijen als tussendoortje op werk en heeft Nick sambal van zijn favoriete sambalshop.

Tong Tong Fair 2015
Van boven naar beneden van links naar rechts.

 • Kue dadar
 • Spekkoek kokos
 • Bananenchips
 • Sambal palembang
 • Kue mangkok
 • Messenset
 • Sambal garlic sauce
 • Sponscake
 • Pandancake
 • Gedroogde kokossnippers
 • Gedroogde fruitmix
 • Kookboek Spaanse peper (kregen we bij de twee potten sambal)

Je kan de Tong Tong Fair nog bezoeken tot en met 7 juni 2015 van 12:00 tot 22:00 op het malieveld in Den Haag. Het is vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station of pak de becak (fietstaxi). Voor meer informatie kijk je op de website.

1 Comment

 1. Maaike juni 2, 2015 at 8:50 am

  Dit ziet eruit als een heel gaaf evenement, mooi verslag heb je er van gemaakt!

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.