3x Coffee Hotspots Zakynthos

Vorige maand waren we op vakantie in Zakynthos. Hier hebben we genoten van zon, zee, strand en lekker eten. We zijn daar op veel mooie plekken geweest en zijn in een korte tijd professionals geworden in het op en af rijden van bergen. De locals zijn super vriendelijk en wanneer je de hele toeristische plekken ontwijkt is het een heerlijk eiland met veel mooie natuur. Deze vakantie hadden we al gepland en viel uiteindelijk midden in het proces van onze koffiebar. Eigenlijk kwam dat wel goed uit en konden we even heerlijk ontspannen! We hadden een kleine studio gelegen op een berg met een prachtig uitzicht over de kust en zee. Echt goede koffie konden we er niet maken dus gingen we al snel op zoek naar koffiebarretjes. Hieronder hebben we onze drie favoriete op een rijtje gezet!

Avant Garde Cafe & Bar

In de gelijknamige hoofdstad van het eiland aan het St. Marko’s plein zit het Avant Garde Cafe. Een trendy bar met een mooi interieur of beter gezegd terras. Hier staan echte barista’s en snappen ze koffie. Jong, oud, toerist en local, iedereen komt hier en het is er altijd druk. Ze hebben een hele uitgebreide koffiekaart en heerlijk ontbijt/lunch menu. Wij gingen vaak voor de double shot cappuccino, freddo espresso en freddo cappuccino. Van het huis krijg je standaard een glas water (je kan op het eiland niet uit de kraan drinken) en vaak een schaaltje met cakejes. Ook hebben we de pancakes geproefd, erg lekker en je kan zelf je toppings samen stellen!

Leonida Zoi 4, Zakinthos 291 00, Greece (Google Maps)


CAPU Coffee Food

Als we on the road waren met onze huurauto dan was CAPU een goede optie voor een lekkere coffee to go. Dit zaakje heeft verschillende locaties en is echt ingericht op coffee to go. CAPU doet ook aan bezorgen en blijkbaar wordt dat veel gedaan want de brommers en auto’s rijden af en aan. Ook hier staan meerdere barista’s te werken achter de bar. Wij hebben alleen de freddo coffees geproefd hier en die zijn top. Mocht je trek hebben dan heb je ook genoeg keuze uit broodjes en zoet.

Tavoulari 6, Zakinthos 291 00, Greece (Google Maps)

3x Coffee Hotspots Zakynthos

Theiko Divine Food & Coffee

Theiko bevindt zich aan de rand van de stad Zakynthos en deze vonden we pas wat later. Ook dit is een klein zaakje dat vooral to go en bezorging doet. Wel hebben ze ook een lekker terras buiten staan mocht je toch willen blijven hangen. Wederom lekkere koffie (we love freddo’s) en heerlijke broodjes en zoetigheden. Theiko is 24 uur per dag geopend en 7 dagen in de week.

Temponera 12, Zakinthos 291 00, Greece (Google Maps)


Dit waren onze drie favo plekken voor koffie op Zakynthos. Wat trouwens heel chill is en wat ze bij alle drie de zaken doen is vragen of je suiker bij je freddo wilt. In bijvoorbeeld Nederland zijn ijskoffie’s vaak onwijs zoet maar hier dus niet (of wel als je dat wilt)!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.