4x Coffee Hotspots Haarlem

Sinds we naast 88 Food ook onze eigen koffiebar hebben moeten we onze tijd goed inplannen, gelukkig hebben we een aantal toppers in het Crave team die ons graag helpen. Zo wordt in omgeving Amsterdam veel opgepakt door Roos. Dus terwijl wij zelf koffies aan het maken waren bij FAFO in Den Haag ging zij namens ons mee met de Coffee Walk van de Koffiefilters door Haarlem. Zij bezocht met een leuke groep een aantal coffee hotspots die zeker de moeite waard zijn dus ben je een keer in Haarlem vergeet dan niet je bakkie bij één van deze spots te halen!

Coffee Walk HaarlemCoffee Walk Haarlem

Mogador

Mogador is een opvallende koffiebar aan de Botermarkt en beschreven in het boek Koffie! van De Koffiefilters. Met een uitgebreide koffiekaart kun je hier de lekkerste koffie van het merk Bocca proberen. Nadat deze vers voor je wordt gemaakt, wordt je favoriete koffie geserveerd met homemade goodness. Er zijn een aantal zitplekken, maar de kans dat je even moet wachten is groot, want Mogador is een kleine koffiezaak. Het stoere, minimalistische interieur en het hoge plafond geven deze kleine espressobar een ruimtelijk gevoel.

Gasthuisstraat 48, Haarlem


Coffee Walk HaarlemCoffee Walk Haarlem

MICA Coffee Bar

Deze hotspot heeft zich een beetje verstopt in de kleine straatjes van Haarlem. Als je het weet te vinden, krijg je geen spijt. MICA is een ontzettend leuk tentje met zitplekken om te ontspannen en er is ook ruimte om te werken. Het interieur doet Scandinavisch aan en hangt vol met de mooiste plantjes. Daar word je hebberig van! Je kunt er zowel terecht voor heerlijke homemade lekkernijen als voor de mooiste koffies, geserveerd in geweldige leuke kopjes. Om hebberig van te worden!

Kleine Houtstraat 103, Haarlem


Coffee Walk HaarlemCoffee Walk Haarlem

Brandmeesters

In de grote koffiebranderij van Haarlem staat aandacht voor koffie centraal. De focus ligt op het branden en zetten van koffie in verschillende vormen. Daarnaast kun je er ook terecht voor informatie over bijvoorbeeld koffiemachines en verschillende zetmethoden. De ruimte is enorm groot en open. Er is ruimte om gezellig een kopje koffie te drinken tijdens het winkelen en ook is er plek om te werken achter je laptop.

Schagchelstraat 29, Haarlem


Coffee Walk HaarlemCoffee Walk Haarlem

Vascobelo

Als je nog een goede lunch wilt nuttigen in Haarlem, neem dan plaats bij Vascobelo. Instagram-waardige gerechten met goede smaakcombinaties. De uitgebreide kaart met daarnaast hun Award-winning koffies maken deze hotspot wel heel interessant om te bezoeken. Het concept van Vascobelo komt officieel uit België. Ze hebben nu ook locaties in een aantal grote steden in Nederland, waaronder Haarlem.


Coffee Walk Haarlem

Foto’s door: Roos Oosterbroek, Creatives by dRaw

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.