8 Food Hotspots in Antwerpen

Eind vorige maand zijn we lekker een paar dagen naar Antwerpen vertrokken. Ons verblijf bevond zich in zuid, wat een hele goede keuze bleek te zijn. Het is daar namelijk super leuk en je kan er gratis parkeren. Er staan veel mooie en verschillende soorten gebouwen en er zijn veel leuke winkeltjes en eettentjes te vinden. We hebben dan ook een heerlijk weekend gehad waarin we lekker konden ontspannen en inspiratie hebben opgedaan. Ook hebben we een beetje geshopt, door de stad gefietst (aanrader!) en gegeten bij veel toffe zaakjes. Een aantal van deze hotspots willen we dan ook graag met jullie delen.

8 Food Hotspots in Antwerpen8 Food Hotspots in Antwerpen

Mirlo’s

Nadat we waren aangekomen in Antwerpen hadden we zin in koffie en iets van lunch. We keken wat in de buurt was en kwamen bij Mirlo’s uit. Een lief en leuk zaakje waar je de hele dag door kan ontbijten. Ze werken het liefst met lokale producten en leveranciers en hebben een uitgebreide koffiekaart. Alles op het menu is hun persoonlijke favoriet en naast eten kan je er ook een selectie van kleine interieur-goodies en cadeautjes vinden. Wij bestelden een cappuccino met gember en witte chocolade en een dirty chai. Voor de lunch namen we banana pancakes en een croque met ham, kaas en witlof, super lekker allemaal! Het is trouwens maar een klein zaakje dus je hebt kans dat je even kort moet wachten op een plekje of je neemt je bestelling to go. Dan krijg je nog korting ook!

Mirlo’s

Verbondstraat 1 (hoek met Kasteelpleinstraat)

2000 Antwerpen


8 Food Hotspots in Antwerpen8 Food Hotspots in Antwerpen

Congé (Plein Publiek)

Met een kleine foodcoma en wat vermoeidheid van de eerste dag (en de reis) wilden we toch nog even wat gezelligs doen. Eigenlijk liepen we per toeval tegen Congé aan en besloten we daar een drankje te doen. Het café combineert een coole cocktailbar met een gezellig buurtcafé. Ook verbind het de straat met het binnenplein. Hier bevindt zich het pop-up restaurant van chef Thomas Van De Weyer. Ook worden er op het binnenplein regelmatig leuke events georganiseerd. Wij bestelden twee lekkere cocktails, de Dark-N-Stormy en een Moscow Mule. Kortom leuk café met gezellig binnenplein.

Congé

Kronenburgstraat 41D

2000 Antwerpen


8 Food Hotspots in Antwerpen8 Food Hotspots in Antwerpen

Barchel

Op onze eerste ochtend wilden we ergens ontbijten, dat was helaas gesloten. Toen kwamen we uiteindelijk bij Barchel uit, wat echt super was! Dit leuke zaakje heeft een prachtig interieur, hele lekkere gerechten en goede koffie en thee. Wij gingen voor de breakfast bagel en een dag special dat o.a. bestond uit een zacht gekookt eitje, rauwe ham, avocado spread, brood en een salade. Daarbij dronken we twee grote glazen thee. Het smaakte allemaal super lekker en het personeel was erg vriendelijk. Barchel is dan ook zeker een favoriet waar je perfect kan ontbijten, lunchen, werken/studeren of gezellig een kop koffie of thee drinkt met wat lekkers.

Barchel

Van Bréestraat 6

2018 Antwerpen


8 Food Hotspots in Antwerpen8 Food Hotspots in Antwerpen

Vers Zuid

Heb je zin in een gezond sapje, verse maaltijd of een rijkelijk belegd broodje? Dan is Vers de plek in zuid waar je moet zijn. Wij kwamen er bij toeval terecht en bestelden toen een koffie en een smoothie. De volgende keer nemen we er zeker een broodje want die zagen er zoooooo goed en lekker uit! Het is trouwens niet echt een tentje waar je kan zitten, het is vooral gericht op take-away.

Vers Zuid

Kloosterstraat 187

2000 Antwerpen


8 Food Hotspots in Antwerpen8 Food Hotspots in Antwerpen

Mercado

In het voormalige postkantoor op de Groenplaats in het historische stadscentrum vind je Mercado. Een foodhal die geïnspireerd is op de overdekte foodmarkets in Spanje, Amsterdam, Kopenhagen en Londen. Er zitten verschillende tentjes waar je lekkere hapjes en gerechtjes kunt halen waarna je deze in het midden van de hal op eet. Drankjes kan je halen bij één van de centrale bars. Er hangt een gezellige sfeer en je kan er perfect borrelen.

Mercado

Groenplaats 43

2000 Antwerpen


8 Food Hotspots in Antwerpen8 Food Hotspots in Antwerpen

Tinsel

Dit zaakje zat vlakbij onze kamer, helaas was het de eerste dag gesloten vanwege een stroomstoring. Gelukkig hebben we er als nog kunnen ontbijten op de laatste dag. Bij Tinsel kan je terecht voor heerlijke ontbijtjes, zoet en lunch gerechten. Je bestelling maken ze recht voor je neus klaar in de open keuken en ze hebben een super leuk bestel systeem bedacht. Je vult namelijk zelf een briefje in met je bestelling en kruist aan waar je zit. Hierna lever je deze bij één van de meiden in waarna ze aan de slag gaan en je bestelling komen serveren. Wij aten hier onder andere heerlijke fluffy pancakes. Zeker een aanrader!

Tinsel

Vlaamse kaai 40

2000 Antwerpen


8 Food Hotspots in Antwerpen8 Food Hotspots in Antwerpen

Otomat

Na een bezoekje aan de MAS, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad, gingen we lunchen bij Otomat. Hier serveren ze lekkere krokante pizza’s die gemaakt zijn met Duvel-biergist. Ook staan er originele en unieke smaken op de kaart. Wij gingen uiteindelijk voor twee kleine pizza’s, de ‘Bushwick’ en de ‘Give Pears A Chance’, met een salade. Die zijn trouwens ook erg lekker, vooral die met zoete aardappel!

Otomat

Van Schoonbekeplein 11


2000 Antwerpen


8 Food Hotspots in Antwerpen

Shilling

Bij toeval kwamen we terecht bij brasserie Shilling. We wilden even rustig zitten met wat te drinken en kijken wat we gingen doen die dag. Shilling heeft iets weg van een gezellig bruincafé met hippe elementen. We vonden het een leuk zaakje wat perfect past in de buurt en wat je ook wel een beetje verwacht in Vlaanderen. Onder het genot van een cappuccino, een theetje en een ‘Oeuf cocotte‘ met soldaatjes maakten we een plan voor de dag. Het eitje met de soldaatjes waren even kort nostalgisch, zo’n geroosterd broodje lekker dippen in een zacht gekookt eitje.

Shilling

Graaf van Egmontstraat 60

2000 Antwerpen

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.