Alan en Pim’s

De lekkerste kip van Rotterdam eet je aan de wijnhaven bij Alan en Pim’s. Een super gezellig kiprestaurant waar wij via Michelle (Studentenvoer) terecht kwamen. Tijdens ons heerlijke weekendje Rotterdam gingen we hier op vrijdag lekker een hapje eten. Het restaurant bevindt zich in het centrum en wij konden er vanaf ons hotel makkelijk heen lopen. Wanneer je de posthoornstraat in kijkt zie je de zwarte kippen al buiten staan dus het restaurant is zeker niet te missen. Ook hebben we nog een leuk nieuwtje over Alan en Pim’s maar meer daarover vind je aan het einde van dit artikel. Blij worden we zeker van een restaurant met alleen maar kip op het menu, wij houden van kip. Zoals Alan en Pim zelf zeggen ‘in chicken we trust’. Wij waren een beetje vermoeit van al twee volle dagen maar eenmaal binnen voelden we ons meteen weer kiplekker, haha. Wij snappen dan ook goed dat ze het al vanaf de start reten druk hebben, gelukkig kan je er ook een lekker kippetje afhalen en beginnen ze binnenkort ook met bezorgen.

Alan en Pim's Rotterdam

Alan en Pim's Rotterdam

AMBIANCE / INTERIEUR

We zeiden al dat het een super gezellig restaurant is waar ze gewerkt hebben met lekker veel hout. De look en feel past echt helemaal bij het concept. Achterin bevindt zich een mooie open keuken waar je onder andere de kippen aan het spit ziet. Buiten hebben ze een terras waar je goed kan vertoeven met mooi weer en binnen is er een grote bar en een enorme foto van het gebied hoe het er rond 1913 uitzag. Verder wordt er leuk gewerkt met de kleur zwart. Dat alles resulteert in een gezellig en sfeervol restaurant.

Alan en Pim's Rotterdam

Alan en Pim's Rotterdam

PERSONEEL

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door 1 van de eigenaren die een leuke tafel voor ons had. Het bedienend personeel weet wat ze doen en hebben duidelijk hun eigen wijken waardoor ze goed overzicht hebben. Er wordt goed gecommuniceerd en ook in de keuken wordt er top gewerkt. Super om te zien want hierdoor loopt alles met een goed tempo en komt het je als gast aan niets tekort. Dus onze complimenten aan het Alan en Pim’s team.

Alan en Pim's Rotterdam

HET ETEN

We wilden graag verschillende gerechten proeven zonder ons te over eten dus de kip combo was een perfect voorgerecht. Een selectie van verschillende voorgerechten op een plankje om te delen. Onze favoriet waren de kippeling met jammie saus en de kipbitterballen. Ook de yakitori was mooi mals en lekker. Als hoofdgerecht moest 1 van ons natuurlijk een kippetje nemen dus koos Nick voor de halve kip met bitter sweet BBQ saus. Denise ging voor de big chick burger met tzatziki en spek. Alan en Pim’s heeft trouwens ook keuze voor de vegetariër of wanneer je niet van kluiven houdt. Onze main dishes waren echt heerlijk, we zaten te smullen van de kip en die burger was echt huge! Bijgerechten kies je trouwens zelf, wij gingen alleen voor de maiskolf erbij. Maar voor de liefhebber hebben ze natuurlijk ook sides als friet, brood of salades. Bij de halve kip had Nick nog een lekker speciaal biertje uitgekozen want ook die hebben ze volop bij Alan en Pim’s. Als dessert gingen we voor de chocolademousse met crumble die we deelden. Erg lekker vooral de combinatie van het zout in de crumble met de zoete mousse.

Kortom wij hebben echt heerlijk gegeten bij Alan en Pim’s en willen ze bedanken voor de goede zorgen. Ze maken trouwens gebruik van de ‘beter leven kip’ een scharrelkip uit het Groene Hart en werken verder met alleen verse en eerlijke producten. Ook tof dat de koffie, brood en taarten afkomstig zijn van Rotterdamse leveranciers, zo zien we het graag. Je proeft zeker dat ze voor kwaliteit gaan en de prijzen vinden wij echt super netjes voor wat je krijgt.

Alan en Pim's Rotterdam

En dan nu tijd voor het nieuwtje of liever gezegd het goede nieuws, Alan en Pim’s komt naar Den Haag, de keizerstraat in Scheveningen om precies te zijn! Dit jaar zullen ze er nog openen, super chill dan kunnen we nog dichterbij huis genieten van al dat lekkers.

Alan en Pim’s

Posthoornstraat 524

3011 WD Rotterdam

www.alanenpims.nl

Geopend van maandag t/m zondag van 11:00 tot 23:00. Keuken sluit om 21:30.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.