Aloha Restaurant

Laatst waren we een heerlijk lang weekend in Rotterdam. We zijn toen langs een aantal toffe spots gegaan waaronder de Aloha Bar in het oude Tropicana waar we al eerder over schreven. Wat veel mensen niet weten is dat je er echt super lekker kan dineren. Want na een paar kleine verbouwingen en verandering is er nu ook Aloha Restaurant met een menukaart waar je heel blij van wordt! Althans wij in ieder geval wel. Er is nog steeds veel intact gelaten van het oude zwembad en wanneer je bij Aloha bent krijg je nog steeds dat echte vakantie gevoel. Helemaal wanneer het ook nog eens prachtig weer is. Daarom verdient Aloha Restaurant zeker een plaats in onze hotspot lijst.

Aloha Restaurant

Aloha Restaurant

AMBIANCE / INTERIEUR

Zoals we al vertelden bevindt het restaurant zich in het oude Tropicana zwembad, hoe tof is dat? Wij hebben in ieder geval nog nooit een horeca concept in een wildwaterbaan gezien. Er is dan ook veel van het zwembad intact gelaten. Achterin is de open keuken en rechts de grote bar. Overal zie je veel cactussen, palmen en andere leuke plantjes. Ook is hun koffiebrander een waar pronkstuk, een in Nederland gemaakte GiesenW6. De hippe inrichting gecombineerd met de vintage meubels en tropische sferen maakt Aloha uniek en een heerlijke spot om gezellig te eten en drinken. Buiten, waar vroeger het buitenbad was, is nu een enorm terras met buitenbar en lekkere stoelen met uitzicht over de Maas. Ook hier krijg je een echt vakantie gevoel met de planten en gezellige lampjes om je heen.

Aloha Restaurant

Aloha Restaurant

HET PERSONEEL

Het personeel is jong, hip en Rotterdams. Ze zijn erg vriendelijk en zorgen dat alles naar wens is. Ook hebben zij goede kennis van de kaart en tegenwoordig wordt je bediend. Hiervoor haalde je namelijk zelf je drankjes bij de bar. Overal zit een goed tempo in zonder dat de relaxte Aloha sfeer verloren gaat.

Aloha Restaurant

Aloha Restaurant

HET ETEN

Het is bijna onmogelijk om het te verwoorden maar we hebben in lange tijd niet zo genoten van originele gerechten die zo onwijs lekker smaakten. Onze complimenten, de gerechten zijn echt heerlijk. Bij de borrel hadden we boerencheddar met echte honing en gemalen Aloha koffie, moet je proberen! Bij Aloha is koffie trouwens net als wijn voor een sommelier en dat is te proeven. De honing is afkomstig van de stadsimker die een bijentuin heeft bij Aloha. Rotterzwam gebruikt het koffiedik van Aloha waar hij oesterzwammen op laat groeien. Deze worden weer gebruikt in het restaurant voor onder andere de oesterzwambitterballen, die erg lekker smaken. Terug naar het diner, Aloha heeft een kleine kaart met zeer originele gerechten. Vooraf gingen we voor de gegrilde asperges met burrata crème en de gegrilde octopus met zwarte aardappel en pico de gallo. We beginnen weer te watertanden zo lekker was het. Als hoofgerecht gingen we voor de gestoofde sepia met zwarte rijst en zeegroenten en de curry van aardappel, Bombaynoten en gebakken aubergine. Jam, jam, alles was een feestje en de prijs/kwaliteit verhouding is echt top. Kortom Aloha Restaurant is een echte aanrader, het hele concept trouwens!

Aloha Restaurant

Aloha Restaurant

Aloha Restaurant

Aloha

Maasboulevard 100

3063 NS Rotterdam

www.alohabar.nl

Openingstijden

Aloha is zeven dagen per week geopend vanaf 12:00 tot laat.

1 Comment

  1. Charelle juli 26, 2016 at 7:14 am

    Jaa ik ben hier ook eens geweest, echt een heel bijzondere en leuke plek met heerlijk eten! ^^

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.