Bistro Berlage

Beurs van Berlage heeft haar Grand Café gesloten om plaats te maken voor een nieuw horecaconcept. De nieuwe bistro klassieker, genaamd Bistro Berlage, is een centrale lunchspot met een geweldige keuken in Amsterdam. Daarbij opent zij ook haar deuren voor diner. Het restaurant dat voorheen sloot om 18:00, heet je nu van harte welkom in de avond. Dit wordt nog extra aantrekkelijk wanneer de zomer aanbreekt, want dan breiden zij uit met maar liefst 140 extra zitplaatsen. Deze zitplaatsen zijn beschikbaar op het grote terras, boven de nieuwe fietsenkelder op het Beursplein. Dus als de zon schijnt kun je hier, ook tijdens de lunch, met een echt vakantiegevoel genieten van de uitgebreide kaart en heerlijke koele drankjes.

Bistro Berlage Amsterdam

Bistro Berlage Amsterdam

INTERIEUR / AMBIANCE

Het restaurant heeft een eigentijds en elegant interieur waarin klassieke elementen behouden zijn. Het interieur op deze monumentale plek in het bruisende hart van Amsterdam is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. In de warme, sfeervolle ruimte bevindt zich een grote eilandbar waaraan gasten kunnen borrelen. De combinatie van hoge en lage zitjes zorgen voor een dynamisch karakter. En zoals we hierboven vertelden komt er in het voorjaar een geheel nieuw en gigantisch terras.

Bistro Berlage Amsterdam

Bistro Berlage Amsterdam

THE FOOD

Op deze iconische plek worden eigentijdse klassiekers met een eigen signatuur die associëren met de rijke geschiedenis van het beursgebouw en haar plaats in Amsterdam geserveerd. Het enthousiaste team wordt geleid door chef-kok Herb van Drongelen en manager Diederik Luijt. Zij werken met dagverse ingrediënten en alles wordt met veel zorg en aandacht bereid. Veel van de producten komen van lokale bodem zoals de kaas van Fromagerie Kef, vlees van Lindenhoff, het brood van Bakkerij Mama en worsten van Brandt & Levie. Naast de lekkere vlees- en visgerechten, zoals dry aged runderlende met rode wijnjus en frites of rode poonfilet met peterseliewortel mousseline, spinazie en saus van Zeeuwse mosselen, serveert Bistro Berlage ook smaakvolle vegetarische gerechten. Zo vind je op de dinerkaart bijvoorbeeld geroosterde bloemkool met aardpeer, gerookte amandelen, brokkelkaas en prei-as olie. Kortom voor ieder wat wils.

Bistro Berlage Amsterdam

Bistro Berlage Amsterdam

Foto’s door: Roos Oosterbroek, Creatives by dRaw

Bistro Berlage
Beursplein 1
1012 JW Amsterdam
Website: http://bistroberlage.com

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.