Botanica Restaurant

Vorige maand waren uitgenodigd om kennis te maken met de botanische wereld van restaurant Botanica. Waar je de natuur op je bord vindt. Botanica zit gevestigd in het nieuwe voco® The Hague in het hart van de stad achter de duinen, waar je ook de geweldige bar Ultramarijn kan vinden. Hierover las je al meer op onze Instagram. Helaas was het weer niet lekker genoeg om in de hidden urban garden te zitten maar ook binnen geniet je van de oase van rust, gerechten met lokale en seizoens ingrediënten en de focus op groenten.

INTERIEUR / SFEER

Restaurant Botanica bevindt zich in het voormalige ABN Amro-kantoor aan de Kneuterdijk, inmiddels beter bekend als voco® The Hague. Het gehele hotel hecht veel waarde aan duurzaamheid zo ook Botanica, dat geïnspireerd is op planten en vlinders. De kleur groen speelt dan ook de hoofdrol in combinatie met zachte natuur tinten. Je vindt in het restaurant veel planten en mooie details zoals de zwerm vlinders die je kan volgen tot in de hoogte in het atrium. Botanica oogt ruim en heeft een open keuken. Vlak naast de keuken kan je een speciale wand met grote potten vinden waar zij zelf van alles onder andere fermenteren of pekelen.

THE FOOD

Botanica is geïnspireerd op de vele mensen die overstappen naar een plantaardig dieet en het 80/20 concept. Dat wil zeggen dat de focus in de keuken ligt op 80% lokale (seizoens)groenten en op 20% proteïne zoals vlees en vis. Ideaal dus want zo is er voor ieder wat wils en kan je kennis maken met vegetarisch eten en andersom wordt je niet achtergesteld met een simpele salade. Zoals we al zeiden wordt er zoveel mogelijk met lokale producten gewerkt, zo komt de honing van hun eigen bijenhotel, de eieren van de beste Haagse boerderij en groenten uit het Westland. De gerechten hebben 1 formaat op de bijgerechten na zodat je kan genieten van shared dining of je eigen dinner dish samenstelt. Een echte aanrader is de kool van de Josper grill met noten crumble, tuinkers, piccalilly cream, paardebloem en quinoa, onze favoriet van de avond! Ook de smokey ceaser salad (zonder bacon) was erg lekker en het Pompoen gerecht. Stuk voor stuk zijn de gerechten verrassend en erg smakelijk. Leuk detail, sommige gerechten worden aan tafel afgemaakt.

Wij hebben een gezellige avond gehad en net als de bar is het een mooie aanwinst voor de stad. Botanica is dagelijks geopend voor lunch en diner.

Botanica Restaurant
Kneuterdijk 8
Den Haag
W: www.botanicarestaurant.nl

Liefs, Denise & Nick

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel onze eigen mening.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.