Bowery Restaurant

Vorige week reden we naar Schiphol, niet om het vliegtuig te pakken (waar we trouwens wel kans op hadden) maar voor het persdiner in het Bowery Restaurant dat gevestigd zit op Schiphol Boulevard. In december 2015 opende Bowery haar deuren al en nu ze over alles tevreden zijn vonden ze het tijd worden om iedereen kennis te laten maken met het restaurant en de gerechten. De naam is geïnspireerd op het woord bouwerij (boerderij) en de gelijknamige straat in Lower Manhattan, het staat voor de link tussen het Nederlandse erfgoed en het kosmopolitische restaurantconcept. Dit wordt dan ook overal in doorgetrokken zoals in het interieur en de ingrediënten. Nu Bowery haar nieuwe menukaart heeft gelanceerd komen ze met een ludieke publieksactie, na het diner kan je namelijk kans maken om het dessert te nuttigen in een andere metropool!

Bowery Restaurant

Bowery Restaurant

AMBIANCE / INTERIEUR

Het restaurant bevindt zich op de begane grond van het Hilton Hotel en is van buiten al duidelijk te zien. Wat bij binnenkomst meteen opvalt is de open keuken die zich bijna over de hele rechter zijkant strekt. In de keuken zijn drie verschillende gedeeltes voor bepaalde gerechten van de kaart. Zo is er een Aziatisch stuk en een Nederlands stuk met Josper houtskoolgrill. Op de wand zie je prachtige tegels met Nederlandse tafereeltjes, deze zijn ontworpen door de Spaanse kunstenaar Israel Páez. Het doet je denken aan delfts blauw en het zorgt dan ook voor een authentieke, lokale touch. De kleur blauw staat sowieso centraal in het gehele restaurant en je ziet verschillende typisch Nederlandse items verwerkt in het meubilair. Het ziet er allemaal mooi, netjes en verzorgd uit met een moderne touch. Ook de tafelindeling hebben ze slim aangepakt waardoor je rustig kunt dineren.

Bowery Restaurant

Bowery Restaurant

PERSONEEL

Chef Edwin van de Heijkant is erg enthousiast en verteld met enorm veel passie over het menu en de producten. In de keuken gaat er allemaal strak aan toe en weet iedereen wat hij doet. Het personeel is vriendelijk en gastvrij, sommige misschien wel net wat te stijfjes. Wel hebben ze een goede kennis over het eten en drinken. Ze helpen je graag om het perfecte glas wijn uit te zoeken en leggen de gerechten goed uit. De kleding sluit ook mooi aan op het concept, zo dragen de mannen geen das, hebben ze mooie denim sloven aan en bretels.

Bowery Restaurant

Bowery Restaurant

HET ETEN

We werden ontvangen in de Vineroom. Deze ruimte is de ultieme kamer voor wijnliefhebbers en wordt dan ook gebruikt voor wijnproeverijen en private dining. Hier kregen we het aperitief met wat heerlijke hapjes en zoals jullie weten worden wij erg blij van bubbels en oesters! Dit was een hele lekkere champagne genaamd Hure Freres “Invitation Brut” en de umami oesters met radijs, komkommer, peper en ponzu smaakten ook geweldig. Ook kregen we een lekkere amuse van gerookte paling met groene linzen en een kwarteleitje, yum. Eenmaal aan tafel genoten we van een mooie charcuterie en wat dim sum vooraf. Onze favoriet was het gerecht met geroosterde tonijn, garam masala, yoghurt en pearl barley. Het stukje lam met groentes en jus smaakten ons ook erg goed. Het dessert bestond uit rood fruit van het seizoen met blondies, basilicum en yoghurt. Hierbij werd een wijn geserveerd die we eindelijk een keer wel erg lekker vonden, normaal vinden we dessertwijnen veel te zoet en te stroperig. Het was de Braunewell “Rosé Sekt”. Kortom veel mooie gerechten met seizoensproducten waarin je zeker de liefde en passie voor goed eten en drinken naar voren ziet komen. Ook de twist van het combineren van Nederlandse producten en Aziatische bereiding spreekt ons erg aan. Ook leuk is dat je je salade zelf kan samenstellen naar smaak en ingrediënten. Dus wil je een keer luxe dineren in de buurt van Schiphol dan ben je bij Bowery zeker aan goede adres, de eerste vier uur parkeer je trouwens gratis.

Bowery Restaurant

Bowery Restaurant

Dineer en vlieg naar een andere metropool voor het dessert

Wil je kans maken reserveer dan via de website van Bowery voor vrijdag 17 juni. Op deze avond zal er een Chef’s Signature Menu worden geserveerd voor de prijs van € 37,50 en misschien vlieg jij wel voor het dessert naar een andere metropool in Europa. Dus vergeet niet je paspoort en handbagage mee te nemen want je weet maar nooit. Meer informatie vind je hier.

Bowery Restaurant

Bowery Restaurant

Schiphol Boulevard 701

1118 BN Schiphol

Dagelijks geopend van 12:00 tot 15:00 voor lunch en 17:00 tot 23:00 voor diner.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.