Brasserie Nieuw Noord

Afgelopen zondag gingen we na een drukke week even heerlijk genieten bij een nieuwe hotspot in onze favoriete stad. Ook moesten we nog wat werk doen dus Brasserie Nieuw Noord leek ons de perfecte plek om dit te combineren. Het is een mooie en gezellige zaak waar je je meteen thuis voelt en op de kaart staan verschillende leuke gerechtjes waar je ons in ieder geval erg blij mee maakt! We namen plaats aan één van de marmer tafeltjes en begonnen met twee lekkere cappuccino’s. Hier kregen we huisgemaakte chocoladekoekjes bij die echt heerlijk smaakten! Brasserie Nieuw Noord is dan ook een heerlijke plek in het oude noorden van Rotterdam waar we zeker vaker gaan terug komen.

Brasserie Nieuw Noord

Brasserie Nieuw Noord

AMBIANCE / INTERIEUR

Nieuw is Nieuw Noord zeker want in dit voormalige bierlokaal is zo’n beetje alles verbouwd. De brasserie is knus en sfeervol ingericht en zoals we al vertelden voel je je meteen thuis. Bij binnenkomst wordt je dan ook vriendelijk verwelkomt. Door de vele ramen is het lekker licht en de leuke lampjes en kaarsjes verlichten de rest en zorgen meteen voor een gezellige sfeer. De grote bar met daarachter de open keuken is een echte eyecatcher en prachtig om te zien. Ook erg leuk om op deze manier een kijkje in de keuken te kunnen doen. De grijs- en blauwtinten combineren goed met de stoere bakstenen muur en de marmeren tafels (we love it). Kortom ze hebben het oude en het nieuwe in een mooie balans doorgetrokken door de gehele zaak.

Brasserie Nieuw Noord

Brasserie Nieuw Noord

Brasserie Nieuw Noord

PERSONEEL

Het personeel is erg vriendelijk en gastvrij, ze helpen je graag en komen regelmatig even langs of alles naar wens is. Ze zijn allemaal goed te herkennen doordat iedereen dezelfde leuke outfit draagt. Gestreept shirt, sneakers en een bijpassend schort, lekker hip dus! Timing vinden ze erg belangrijk en ze weten dan ook zeker wat knallen is. Bedrijfsleider Rose en haar assistent Simone hebben dan ook in heel wat horeca zaken gewerkt voordat ze hun eigen zaak openden.

Brasserie Nieuw Noord

Brasserie Nieuw Noord

HET ETEN

Bij het zien van de kaart werden we erg blij en het begon dan ook meteen al goed met die heerlijke huisgemaakte koekjes bij de koffie. Je kan dan ook al vanaf ’s ochtends vroeg terecht bij Brasserie Nieuw Noord voor ontbijt. Verder staan er verschillende broodjes, eiergerechten, salades en kleine warme gerechten op het menu. Wij gingen voor de voor- en hoofdgerechten met nog een dessert bij de thee. We begonnen met een heerlijke ceviche van tomaat met geitenkaascrème en een klassieke maar ó zo lekkere steak tartaar. Als hoofdgerecht namen we de sardines a la plancha en de geroosterde kroten met halloumi, daarbij kregen we heerlijke frietjes met beurré noisette en kaas en een coleslaw. De gerechten smaakten top en we vonden het tof om te zien dat ze veel lekkers op het menu hebben staan met favo producten van ons. We sloten af met een paar jammie soesjes met chocoladesaus en een groene thee terwijl we nog even verder werkten op de snelle wifi.

Brasserie Nieuw Noord

Brasserie Nieuw Noord

Brasserie Nieuw Noord

Bergweg 80

3036 BD Rotterdam

W: www.brasserienieuwnoord.nl

Openingstijden

Zondag tot en met donderdag 10:00 – 22:00

Vrijdag en zaterdag 10:00 – 22:30

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.