Bricks & Meatcave Den Haag

De cocktailbar Bricks “Hooch & Brew” brengt eindelijk een concept naar Den Haag waar wij lang op hebben gewacht. Een vette spot waar je unieke en goede cocktails kan drinken. Het pand wordt gedeeld met Meatcave, een bijzonder vleesrestaurant met ontspannen sfeer waar het draait om genieten. Gezien wij geen vlees eten ben ik, Nick, samen met Curt langs geweest voor de gehele beleving. Wie ook Crave Collective volgt heeft Curt wel eens voorbij zien komen, ik werk hier samen met hem. Hij is een echte vleesliefhebber dus perfect om met hem Meatcave te bezoeken!

Meatcave Den Haag

Ambiance / Interieur

Zoals ik al vertelde delen Bricks en Meatcave het pand. De ruimte wordt gescheiden door een bakstenen muurtje. Bij binnenkomst loop je meteen tegen de stoere bar van Edsun ‘Sir Eddy’ Trenidad aan. Ook het kunstwerk op de brickwall is niet te missen. Wanneer je verder rondkijkt zie je de open keuken met Big Green Eggs van Meatcave en het sfeervolle restaurant. Het interieur is stoer en rauw. Een mix van hout, staal, beton, leer en bakstenen. De prachtige lampen maken het geheel samen met de kaarsen af en zorgen voor een heerlijke sfeer. Ook het personeel is enorm vriendelijk en gastvrij. Zij hebben kennis en kunnen je perfect adviseren. Dus of je nou gezellig komt dineren of een cocktail komt drinken met je date, iedereen zal zich hier thuis voelen.

Meatcave Den Haag

The Food & Drinks

Bricks ‘Hooch & Brew” werkt zonder menu. Sir Eddy en zijn team bedenken je cocktail on the spot. Zodat je echt verrast wordt en niet terug pakt op wat je al kent. Zij beheersen het vragenspel dan ook als geen ander. Wat bestel je normaal? Waar heb je zin in? Welke smaken vind je lekker? Daarna gaan zij aan de slag en komen zij zeker met een cocktail waarvan je gaat genieten! Een goed ding is dat zij duurzaamheid belangrijk vinden. Bij Bricks werken ze dan ook met bamboo en metalen rietjes, zij halen hun kruiden lokaal of telen deze zelf. Restjes van citrusvruchten? Deze worden gedroogd voor garnering of tot siroop verwerkt. Onze cocktails waren verrukkelijk en zagen er ook nog eens fantastsich uit!

Bricks Den Haag

Ook bij Meatcave laat je jezelf culinair verrassen. Zij werken zonder menukaart. Daarvoor in de plaats hebben ze een wisselend drie gangen chef’s menu die je met maximaal acht gangen kan uitbreiden. Robert Lobensteijn is de master vuurchef bij Meatcave. De naam Meatcave is trouwens in Leiden ontstaan waar het toen gevestigd zat in een oude kelder die wel wat weg had van een grot. Het hoofdthema is vlees, samenvoegen en zij hadden de naam. Meatcave staat voor kwaliteit en bijzonder eten. Zij werken uitsluitend met verantwoorde producten en hebben dierenwelzijn hoog in het vaandel. Mocht er trouwens iemand vegetarisch of andere dieetwensen hebben in je gezelschap dan is dat geen probleem. Zolang zij dit op tijd weten. Uiteindelijk is Meatcave er natuurlijk wel gewoon voor de echte vleesliefhebber.

Meatcave Den Haag

Fotografie door Curt van Crave Collective

Kortom wij zijn super blij met de komst van Bricks en je zal Denise en mij ook zeker terug zien bij Sir Eddy. Voor wie niet vies is van een stukje vlees of een keer culinair verrast wilt worden met vlees in de hoofdrol is Meatcave ook zeker een aanrader.

Bricks “Hooch & Brew” & Meatcave
Prinsestraat 5a
Den Haag
W: Bricks en Meatcave

Bricks is elke dag geopend vanaf 15:00 en Meatcave vanaf 17:00.

Cheers, Curt & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.