Burger Club

Afgelopen week waren wij uitgenodigd om kennis te maken met de Burger Club in Rotterdam. Een nieuwe burgerspot waar je de keuze hebt uit drie prachtige vleessoorten. Met dit concept onderscheidt  de Burger Club zich met andere restaurants. Het concept is geïntroduceerd door Luis en Nanet Ruiz, een Spaans stel die naast de speciale vleessoorten ook een mediterraans tintje geven aan de burgers. Naast hamburgers kun je ook voor een heerlijke gin & tonic terecht bij de Burger Club, want in Spanje zijn de G&T’s al een hele tijd hip en happening terwijl het hier eigenlijk pas net upcoming is. Zo kan je maar liefst kiezen uit vier soorten tonic en acht soorten gin waaronder onze favoriet Bobby’s. Wij vroegen of ze al smaakcombinaties hebben gemaakt met de burgers, hier zijn ze nog mee bezig. Wel heb je de keuze uit een aantal mooie wijnen voor bij de burgers. Kortom Rotterdam is een nieuwe hotspot rijker met Burger Club.

Burger Club

Ambiance / Interieur

Het interieur van Burger Club is simpel, stoer en minimalistisch. Houten tafels en banken met metalen stoelen en industriële lampen, op de muur hangen zwart/wit foto’s en een aantal menu’s op krijtbord. Achterin is er een open keuken waar je kan zien hoe je burger wordt bereid. Bij mooi weer kan je ook buiten zitten op het terras, helaas hebben ze niet heel veel ruimte buiten. Ook de bar waar een aantal mooie gin flessen staan is van hetzelfde hout.

Burger Club

Het personeel

De eigenaar Luis Ruiz komt uit Spanje en spreekt dan ook alleen Engels en Spaans zijn vrouw spreekt wel Nederlands. Ze vertellen gepassioneerd over hun producten en zijn erg vriendelijk. Nanet Ruiz is degene die je moet hebben als het om gin & tonic’s gaat. Wij waren er met een behoorlijke groep en het was grappig om te zien dat het dan toch wat op zijn Spaans gaat ‘mañana mañana’.

Burger Club

Het eten

Zoals we al vertelden heb je de keuze uit drie mooie kwaliteit vleessoorten namelijk het MRIJ – Piet v.d. Berg rundvlees, Wagyu rundvlees en Iberico varkensvlees. De vleessoorten hebben elk zijn eigen mondgevoel en smaaksensatie. Zo is het MRIJ (wat staat voor Maas, Rijn- en Ijsselvee staat) sappig vlees met een stevige bite en het Wagyu gemarmerd vlees. Bij de Burger Club gebruiken ze USA Wagyu deze komt dus niet uit Japan. Varkensvlees kom je minder vaak tegen op je hamburger, wij waren dan ook erg benieuwd naar de Iberico burger. Het vlees komt van het halfwilde Iberico varken die afkomstig is uit de Spaanse provincie Extremadura. Het varken eet alleen noten en loopt buiten rond wat resulteert in een fijne dooradering en een volle smaak. Gelukkig hoef je net als ons niet te kiezen en kun je gaan voor de sliders, een plankje met drie mini-burgers. De burgers smaakte echt heerlijk met als favoriet de Iberico burger! Wij vonden de Wagyu iets wat aan de droge kant. De frietjes die we erbij kregen zijn erg lekker en gebakken in olijfolie. Ze worden geserveerd met mayonaise en een heel lekker Spaans sausje. Liever geen burger dan hebben ze ook salades en voor de vegetariërs de Dutch Weed Burger. Leuk is dat je jouw burger ook zelf kan samen stellen met toppings en dat je Mediterrane invloeden terug vindt zoals aioli, chorizo en Iberico ham. Kortom bij de Burger Club eet je heerlijke burgers op homemade broodjes of geniet je van een lekkere gin & tonic want ook alleen voor een drankje kan je terecht bij ze!

Burger ClubBurger Club

Burger Club

Nieuwe Binnenweg 139-a

3014 GJ Rotterdam

Tel.: 010-8411582

Dagelijks geopend van 16:00 tot 22:30 uur en vanaf 1 april geopend vanaf 11:00 dus ook voor lunch.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.