Café Ter Marsch

De grote broer van Ter Marsch & Co is sinds kort geopend op de Witte de Withstraat in Rotterdam. Bijna iedereen zal de naam Ter Marsch kennen van de befaamde burgers waar ze ook verschillende prijzen mee gewonnen hebben. De kleine maar o zo gezellige burgerbar kreeg na Rotterdam dan ook al snel een vestiging in Amsterdam. Maar Pim de Lange, horeca ondernemer, heeft een zwak voor de Witte de Withstraat en wilde graag het derde concept weer in zijn eigen straat. Het werd Café Ter Marsch, een restaurant dat een stuk groter is dan de burgerbar schuin aan de overkant en een plek waar je de hele dag kan genieten van allerlei lekkers behalve hamburgers. Wij waren uitgenodigd om een hapje te komen proeven tijdens het persdiner en checkte deze spot uit in de kunstas van Rotterdam.

Café Ter MarschCafé Ter Marsch

Ambiance / Interieur

Café Ter Marsch wilt graag dat iedereen zich thuis voelt in hun zaak, van student tot yup. Een plek waar je kan dineren, borrelen, lunchen en noem maar op. In het weekend wordt er lekkere jazz en lounge muziek gedraaid en kun je na het eten nog lang en gezellig aan de bar blijven hangen of natafelen. Het restaurant  beschikt over 80 zitplaatsen en heeft een mooie grote open pui aan de voorkant. Op die manier manier is de zaak verbonden met de Witte de Withstraat en het terras voor de deur. Links vind je een enorme bar met mooie verlichting en de houtskoolgrill met kippen. Rechts staat een gigantisch kunstwerk op de muur van vleesetende planten dat gemaakt is door een graffiti-kunstenaar, dit is mede een knipoog naar de straat en haar kunstgeschiedenis. Verder vind je veel toffe industriële afwerkingen, planten en is het erg sfeervol ingericht.

Café Ter Marsch

Café Ter Marsch

Het Personeel

Het personeel is lekker jong en enthousiast, ze zijn allemaal erg vriendelijk en gastvrij. Ook kun je het keukenteam in actie zien doordat zij in een open keuken werken. Ze hebben kennis van de gerechten en vertellen je graag meer.

Café Ter Marsch

Café Ter Marsch

Het Eten

Geen hamburgers dus maar lekkere kippetjes van de houtskoolgrill. Deze grill wordt ook gebruikt om groenten van een lekker grillsmaakje te voorzien. Verder hebben ze rib-eyes van het Nieuw Zeelandse Ocean Beef en hebben ze heerlijke kleine gerechtjes die ze smaakvermaakjes noemen. Deze zijn bijvoorbeeld ideaal voor bij de borrel! Denk aan Goudse oplegkaas met appel-druiven mosterd, crispy spiering met beurre noisette en citroenmayo en huis gerookte ossenworst met tafelzuur. Ook staan er kleine gerechten op het menu om te delen zoals steamed buns met buikspek, sticky ribs van de grill en steak tartare. De gerechten smaakten erg lekker en ook het dessert was verrassend, het deed Nick denken aan een Indisch drankje. De halve kip smaakte goed maar onze voorkeur gaat toch uit naar een andere. We komen zeker nog een keer lunchen binnenkort want we hoorden dat de sandwiches echt mega lekker zijn!

Café Ter Marsch

Café Ter Marsch

Café Ter Marsch

Witte de Withstraat 81

3012 Bn Rotterdam

W: www.cafetermarsch.nl

Openingstijden

Café Ter Marsch is zeven dagen per week geopend vanaf 12:00. Lunchen kan tot 14:30 en de keuken is open tot 22:00 voor diner.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.