Capriole Café

Op een mooie plek aan de Fokkerhaven in de Binckhorst zit het Capriole Café verstopt. Gevestigd in een industrieel pand aan het water. Hier kan je genieten van heerlijke koffie en sappige burgers. Wat eerst een verlaten fabriekje in Den Haag was, is nu een prachtige hotspot waar de koffie vers gebrand wordt en de meest heerlijke burgers van de chef, die in 2015 de ‘beste burger van Rotterdam’ won, de keuken uit komen. Ook dit jaar doet chef-kok Diego Buik mee aan een burgerwedstrijd. Op 9 januari gaat hij de strijd aan op de Horecava met zijn ‘The Smoked Dutch’ burger. Eind vorig jaar hebben wij de burger alvast mogen voorproeven en hij smaakt echt geweldig dus Diego maakt veel kans op de titel. Kortom ben jij een echte burger liefhebber of een ware koffiefreak dan moet je zeker een keer langs het Capriole Café gaan.

Capriole CaféCapriole Café

AMBIANCE / INTERIEUR

Het eerste wat je ziet bij binnenkomst is de prachtige koffiebrander van Giesen. Rechts bevindt zich een enorme raam partij waardoor de zaak heerlijk licht is en je een leuk uitzicht hebt over de haven. Achter de koffiebrander is de bar met linksachter de open keuken. Het café is strak en industrieel ingericht en er is gebruik gemaakt van veel zwart. Desondanks hangt er toch een gezellige sfeer door de juiste accessoires en belichting. Ook zijn er nog herkenbare punten intact gelaten van de voormalige fabriek zoals de metalen balken. Op de eerste verdieping is een ruimte voor private dining en vergaderingen. Ook worden hier de barista workshops gegeven. Door de glazen wanden oogt het ook hier lekker licht en ruim. Afgelopen zomer hebben wij op het terras gezeten waar je uitkijkt op de haven en het water.

Capriole Café

Capriole Café

HET PERSONEEL

Het team bij Capriole is vriendelijk en gastvrij. Je wordt netjes ontvangen en waar je ook zit krijg je de juiste aandacht. Ze vertellen graag meer over de geschiedenis en de kaart. Wanneer het over koffie gaat worden ze nog enthousiaster! De keuken is het terrein van Chef-kok Diego Buik hier maakt hij samen met zijn team heerlijke en originele burgers. Hiervoor is hij werkzaam geweest in onder andere London, Amsterdam en Rotterdam. Maar nu kan dus ook Den Haag genieten van zijn stoere en verfijnde gerechten.

Capriole Café

Capriole Café

HET ETEN

De laatste keer dat wij er waren hebben we Diego zijn wedstrijdburger ‘The Smoked Dutch’ gegeten. Een heerlijke hamburger met onder andere een burger van Hollands weiderund, krokante uienringen, cheddar, pancetta en barbecuesaus. De ingrediënten van de burger zijn zoveel mogelijk afkomstig van lokale leveranciers. Zo is het bierbeslag voor de uienringen gemaakt van Kompaan en zit er in de barbecuesaus koffie van Capriole zelf. De burgers die op het menu staan zijn dan ook echte kwaliteitsburgers met de meest mooie producten. Naast burgers staan er ook andere vis-, vega- en vleesgerechten op de kaart. Verder hebben ze ook lekkere broodjes, lunchgerechten en kan je er ontbijten. Het Capriole Café heeft een enorme koffiekaart (kan ook niet anders!) en je kan er natuurlijk ook koffiebonen kopen voor thuis. Zelf hebben we al verschillende koffie’s gedronken van de kaart zoals de espresso roze peper en de cappuccino kaneel, erg lekker allemaal. Kortom er is voor ieder wat wils en het smaakt allemaal heerlijk.

Capriole Café

Capriole Café

Capriole Café

Fokkerkade 18

2516 CC Den Haag

W: www.capriolecafe.nl

Dagelijks geopend van 09:00 – 23:00 en je kan er gratis parkeren.


88 Fit

We plaatsen dit artikel tijdens onze “health” maand. Nou zou je zeggen dat hier natuurlijk niks gezonds aan is maar bij een healthy lifestyle hoort ook genieten! Dus trakteer jezelf zeker een keer op een heerlijke burger of wat anders lekkers. En wanneer je zoiets doet ga dan voor kwaliteit ander is het ook zo zonde van de calorieën, haha. Voor de geïnteresseerden, ‘The Smoked Dutch’ burger van Diego bevat 801 calorieën.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.