Cottontree Mer

Een aantal weken geleden hadden we een tour door Den Haag en Scheveningen waar we kennis maakten met een aantal lokale helden. Zo ook met Cottontree Mer by Gert-Jan die bij ons nog bekend was onder de naam Seinpost en in de volksmond nog steeds zo genoemd wordt. Cottontree Mer is een prachtige plek om te eten, dit alleen al door het waanzinnige panorama uitzicht op zee. Het karakteristieke gebouw bovenaan de Scheveningse boulevard is een echte aanrader voor iedereen die van vis houdt en een keer in een sterrenrestaurant wilt dineren. Cottontree Mer is namelijk bekroond met 1 Michelinster en je eet er heel betaalbaar!

Cottontree Mer

AMBIANCE / SFEER

Zoals we al schreven heeft het restaurant een geweldig uitzicht maar binnen is het ook sfeervol ingericht. De prachtig gedekte tafels staan ruim opgesteld in een halve cirkel en centraal staat een lange tafel met mooie flessen tussen de zuilen. Het restaurant is sfeervol verlicht en doet ruimer ogen dan dat het daadwerkelijk is door de spiegels en panorama view. De stoelen zitten erg comfortabel en er hangt Afrikaanse kunst uit het Museum of Modern Art Equatoriaal Guinea.

Cottontree Mer

HET PERSONEEL

In de keuken staat Chef-kok Gert-Jan Cieremans die al bijna twintig jaar werkt bij Seinpost en nu dus Cottontree Mer. Hij kookt spannende en heerlijke gerechten in zijn geheel eigen stijl met het dagelijkse aanbod van de zee. Maître Jan Lindeboom kan je hierbij informeren en voorzien van een geheel bijpassende wijn met een verhaal. Het overige personeel is ook zeer professioneel en heeft de benodigde kennis van de gerechten en dranken die zij serveren.

Cottontree Mer

Cottontree Mer

HET ETEN

Cuisine de la mer van Cottontree kenmerkt zich door het gebruik van seizoens ingrediënten, creativiteit en een mooie smaakbalans. Dit proefden wij zeker terug in de mooie gerechten die soms op kleine kunstwerken lijken. We verklapten al dat je voor een sterrenrestaurant hier heel betaalbaar kan eten zo is de prijs voor een à la cart gerecht € 15,-. De prijs voor een signature gerecht is € 25,- hierin worden wat uniekere en exclusievere ingrediënten gebruikt. Het formaat van de gerechten is een tussengerecht dus je kan je eigen menu samenstellen of je laten verrassen door de chef. Stuk voor stuk smaken de gerechten echt heerlijk, wij hadden nog nooit zo’n lekkere poon gegeten! Ook de gemarineerde brasem met onder andere ham, komkommer, zwarte knoflook, piment en dashi was geweldig. Nick was verliefd op het passievrucht-ijs en bij de thee kregen we kleine huisgemaakte madeleines en kokosmakronen.

Heb je tussen de vis door toch zin in vlees of iets vegetarisch? Ook daar hebben ze een paar mooie gerechtjes van op de kaart staan.

Cottontree Mer

Cottontree Mer

Bekijk onze video voor een leuke impressie van het restaurant en de gerechten!

Cottontree Mer (voorheen Seinpost)

Zeekant 60

2586 AD Den Haag

Openingstijden

Di – vr: lunch 12.00 – 14.00

Di – vr: diner 18.00 – 22.00

Za: diner 18.00 – 22.00

Zo – ma: gesloten

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.