Daddy Donut x Churros Cartel

There’s a new kid in town, Daddy Donut en zijn Churros Cartel. Tim Tromp is de eigenaar van de donutshop en had hiervoor zijn eigen Daddy Donut foodtruck waarmee hij overal te vinden was. Ook heeft hij een achtergrond in de keuken waar hij door af te kijken zich zelf alles heeft geleerd waarna hij ging experimenteren. Geen koksopleiding dus maar gewoon lekker doen! Nu is hij te vinden in de Papestraat in het historische centrum van Den Haag. Sommige van jullie weten vast nog wel dat hier eerst Donuts & Co. zat en nu dus Daddy Donut met een misdadig nieuw concept. Wij gingen laatst alvast proeven en kunnen je alvast verklappen dat je zijn sweet stuff zeker een keer moet proberen!

AMBIANCE / INTERIEUR

De Papestraat is een gezellige straatje vol leuke winkeltjes en horecazaakjes zoals Hug The Tea, Filtro en WiezeWasjes. De donutwinkel past hier dus perfect tussen. Het logo is een Mexicaanse sugarskull met donuts als ogen, velle kleuren en uiteraard de naam. Daddy Donut is maar een klein zaakje. Achter de counter krijg je meteen een kijkje in de keuken. Hier worden alle donuts en churros vers gemaakt, getopt en gedecoreerd. Daddy zelf is een vrolijke guy vol passie en enthousiasme. Hij helpt je graag en maakt het liefst jouw favoriete smaak op maat zonder dat je op het menu hebt gekeken. Momenteel wordt het interieur bij Daddy Donut nog stap voor stap geupgrade. Oh en niet onbelangrijk voor in de zomer, er zijn ook een aantal zitjes buiten.

THE FOOD

Zoals de naam al doet vermoeden vind je bij Daddy Donut x Churros Cartel zoete en hartige donuts, freakshakes, churros loops, koffie en thee. Alles vers gemaakt met eerlijke ingrediënten. Het zijn trouwens fluffy mini donuts die hij maakt en deze zijn echt super lekker. Totaal niet droog, stevig en heftig. Ook chill is dat de donuts zo’n 2 dagen vers blijven.
Verder maakt hij ook yeast donuts en zijn de churros lekker handzaam doordat ze in een loopvorm worden gefrituurd. Momenteel heeft hij verschillende vaste donut smaken zoals White Oreo, Maple Bacon, Choco Loco en Pistachio. Voor de churros heeft DD er een aantal andere tussen zitten zoals Nutty Professor, Mr. Matcha en Little Mermaid.
Onze favoriet was de donut met huisgemaakte karamel, zeezout en Jack Daniels en natuurlijk de Oreo. Maar vraag gerust om andere smaken want hij is creatief en houdt van experimenteren en maakt dan ook graag iets anders voor jou. Om zijn concept helemaal compleet te maken schenkt hij Spaanse koffie. Dus zie jij jezelf ook al deze zomer in het zonnetje zitten met een bakkie koffie en wat churros?

Daddy Donut x Churros Cartel
Papestraat 10
2513 AW Den Haag
W: www.dd-x-cc.com

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 18:00 en op zondag vanaf 12:00.

Liefs, Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.