De Eetboetiek

Laatst waren we een paar dagen weg van de drukte naar Zeeuws Vlaanderen. Het was heerlijk weer en we zijn dan ook vaak naar het strand en de duinen geweest. We waren hier al een keer eerder tijdens de feestdagen en verbleven toen ook vlakbij Sluis. Toen was het restaurant van Sergio Herman net gesloten maar nu zit zijn broer in het pand met de Eetboetiek. Dus tijdens een middagje Sluis zijn we daar gaan lunchen. Ook omdat de Eetboetiek voor ons 1 van de weinige leuke spots is in Sluis. Het was mede door het zonnige weer flink druk maar gelukkig had de gastvrouw in 10 minuten een mooi plekje voor ons op het terras. Zo kort wachten is ook niet zo erg want naast het restaurant hebben ze een leuk winkeltje met food en lifestyle producten. We kunnen alvast verklappen dat we er lekker gegeten hebben en dat het restaurant er tof uitziet.

De Eetboetiek in Sluis

AMBIANCE / INTERIEUR

Het interieur past helemaal bij het mooie pand. Het is een soort mix van industrieel, landelijk en een snufje modern. Achterin vind je een grote lange bar en boven de leestafel hangt een hele toffe lamp zoals je ziet op de foto. Buiten op het terras heb je uitzicht op een klein pleintje waar verschillende winkelstraten op uit komen. De Eetboetiek was ooit een cafe en een kapsalon waarna het een mosselrestaurant werd. Dit restaurant groeide uit tot het drie-sterren restaurant van Sergio Herman en nu is het de Eetboetiek. Het pand is altijd in de familie gebleven en is nu een rustpunt waar je je thuis kan voelen en lekker jezelf kan zijn. Een concept van ontbijt, lunch, high tea en lifestyle. De producten die je ziet en gebruikt worden kan je namelijk weer in het winkeltje ernaast kopen.

De Eetboetiek in Sluis

PERSONEEL

Het personeel is zeer behulpzaam en gastvrij. Wij werden vriendelijk en met een grote glimlach ontvangen door de gastvrouw die ondanks de drukte een mooie tafel voor ons regelde. Zij kunnen de drukte dan ook goed aan. De bediening heeft kennis van de producten en weet de juiste hoeveelheid aandacht aan de gast te geven.

De Eetboetiek in Sluis

HET ETEN

De Eetboetiek heeft een leuke en lekkere kaart. De gerechten zien er erg goed uit en worden bereid met verse en kwalitatieve producten. Je ziet ook dat er aandacht wordt besteed aan de opmaak maar ook weer niet teveel poespas. Gewoon simpel, what you see is what you get. Wij hadden een heerlijk broodje rundertartaar en een broodje avocado. Beide smaakten erg goed en het brood is afkomstig van het Vlaamsch Broodhuys. We zagen bij de buren de Marokkaanse salade die er ook echt super uitzag, net als de mooie taartjes. De prijzen liggen wel iets hoger dan normaal maar daarvoor krijg je dan ook wel weer heerlijk eten.

De Eetboetiek in Sluis

De Eetboetiek in Sluis

De Eetboetiek

Beestenmarkt 2

4524 EA Sluis

T: +31 117 851006

E: info@eetboetiek.nl

Geopend  van vrijdag t/m woensdag van 08:00 tot 18:00. Op donderdag gesloten.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.