De Tulp Amsterdam

De nieuwe volkstuin van Amsterdam, dat is de slogan op de website van De Tulp Amsterdam. Gelijk als we binnen lopen zijn we het daar mee eens, of nee, we bevinden ons niet in een tuin buiten de drukke stad, we lopen een tropisch restaurant aan het strand binnen en wanen ons gelijk op Bali. Dit is nou echt zo’n plekje voor ons en het gaat de smartphone in op het lijstje van plekken om vaker heen te gaan en/of aan te raden aan vrienden.

We zijn uitgenodigd om de nieuwe kaart te komen uitproberen onder het genot van relaxte live muziek, welke goed uitgekozen is en precies past bij de uitstraling van het restaurant. We kapen een bank bij het raam waar het daglicht lekker naar binnen schijnt, helaas is het rond dit tijdstip van het jaar te koud en regenachtig voor een plekje op het terras maar niet getreurd, binnen zitten we tussen de exotische planten en is het gezellig druk.

De Tulp

Ambiance/Interieur

Eenmaal gesetteld op de bank kijken we om ons heen en vallen ons de details op die de sfeer helemaal compleet maken. Een fijne cocktailbar, die ook zo op een exotisch strand zou kunnen staan, verschillende hoekjes om plaats te nemen en een verhoging in het midden, waar de nieuwe lunchkaart voor ons is uitgestald. Allemaal kleine hapjes waar we van kunnen genieten, gepresenteerd door vriendelijk personeel die ons wat over de gerechtjes vertellen en ons hun lievelingsgerechten verklappen. Eenmaal terug op onze bank worden we niet vergeten en komt het personeel regelmatig langs om te vragen hoe het smaakt en ons een overheerlijke cocktail van het huis aan te bieden, gemaakt van vlierbloesem en prosecco.

De Tulp

The Food

De gerechtjes die we aten waren stuk voor stuk heerlijk waardoor we ons beseften dat we hier wekelijks terug moeten komen om elk gerecht op de kaart een keer te kunnen eten. Zo aten we een kleine sandwich gemarineerde kip met avocado, paprikasalsa en truffelmayonaise, een avocado toast met gerookte zalm en een poffertje met pulled pork (waar zelfs een vega optie van mogelijk is), chimichurri en bovenop een kwarteleitje. Maar het hoogtepunt was toch echt de Thaise Tom Kha Kai soep met pittige kippenbouillon, paddenstoelen, kokosroom en koriander. Daar zouden we zo nog 3 kommetjes extra van lusten.
Kortom De Tulp is een perfecte locatie om eens lekker koffie te drinken met een taartje, want ja de cheesecake en worteltaart die we voorgeschoteld kregen waren ook om te smullen, om met vriendinnen een avondje te eten, inclusief cocktails, of om gewoon een middagje met laptop te genieten van een goede lunch in tropische sferen.

De Tulp

Foto’s door: Roos Oosterbroek, Creatives by dRaw

de Tulp Amsterdam
Marie Heinekenplein 33
Amsterdam
W: www.detulp.amsterdam

Geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 01:00 en op vrijdag en zaterdag tot 03:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.