Dineren in een Bioscoop

Sinds kort doet zich er een nieuwe trend voor op het gebied van bioscopen en filmhuizen. Wij hebben namelijk al bij twee concepten gegeten waarbij je kan dineren in de bioscoop. Iedereen kent het probleem wel van de tijdsdruk wanneer je voor de film gezellig uit eten wilt of de dure snacks en popcorn in de bios zelf. Vaak houd je het dan ook maar simpel qua eten of neem je zelf stiekem snacks mee de bioscoop in. Daar hebben Pathé en het Haagse Filmhuis wat op gevonden, beide hebben een restaurant in hun pand geopend waar je lekker, gezellig en betaalbaar kan dineren voordat je naar de film gaat. De restaurants zijn zelfs leuk genoeg om naar toe te gaan wanneer je niet naar de film gaat. Kortom een nieuw horecaconcept waar iedereen baat bij heeft.

Charlie's Rotterdam Pathé

Filmhuis Den Haag

Deze culturele ontmoetingsplek heeft vijf filmzalen, vier studio’s, een café en een restaurant. Hierdoor is het een echte publiekstrekker waar het draait om de liefde voor film. Vorig jaar wonnen zij dan ook een award voor de beste programmering in Europa. Wat veel mensen dan toch niet weten is dat je op de eerste verdieping heerlijk kan dineren met uitzicht op het Spui.

Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag

De nieuwe inrichting is gedaan door Herman Hertzberger die tevens ook de architect van het pand is. De vijf meter hoge ramen zorgen voor het uitzicht en de spiegels zorgen ervoor dat je de Haagse skyline in elke hoek kan zien van het restaurant. Het aantal zitplaatsen is sinds de nieuwe inrichting en concept verdubbeld en daarbij hoort natuurlijk ook een nieuw menu. Op de kaart vind je elke week nieuwe daggerechten en het menu wisselt met de seizoenen mee. De keuken werkt dan ook zoveel mogelijk met biologische en seizoensproducten. Ze zijn zeven dagen per week geopend en naast het restaurant is ook het café aangepakt. Bij het Filmhuis kan je dus al vanaf ’s ochtends vroeg terecht.

Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag

Het menu biedt voor ieder wat wils of je nou zin hebt in vis, vlees of vega en je hebt al een hoofdgerecht vanaf 12,50. Dus of je nou wel of niet naar de film gaat bij het Filmhuis kan je heerlijk dineren op een mooie locatie in de Haagse binnenstad.

Filmhuis Den Haag

Spui 191, 2511 BN Den Haag

Website: www.filmhuisdenhaag.nl


Charlie’s Rotterdam

Charlie’s is een fast casual restaurant bij Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. Deze kans deed zich voort door de herontwikkeling van het stationsgebied en het schouwburgplein waardoor er een nieuwe route vanaf het centraal station is ontstaan. Ze hebben een aanbouw gemaakt aan de achterzijde van het bioscooppand waar Charlie’s zich nu bevindt. Het eigentijdse interieur is casual chic en doet je denken aan Amerikaanse diner met van die serveersters op rolschaatsen. Het restaurant is in samenwerking ontwikkeld en gerealiseerd met Conceptional. Dit alles resulteerde in een urban hangout met flexplekken, community tables en hoge en lage zitplaatsen. Er is een open keuken met een rode bar als uitgiftepunt voor de drankjes. Verder zie je verschillende knipogen naar de bioscoop in het restaurant zoals posters en neon letters.

Charlie's Rotterdam PathéCharlie's Rotterdam Pathé

Bij Charlie’s kan je van ’s ochtends 10:00 terecht tot het einde van de avond. Op het menu staan gerechten die bereidt worden met verse ingrediënten, waaronder gourmet hotdogs, flammkuchen, salades en sandwiches. Deze gerechten zijn de gehele dag te bestellen en de prijs/kwaliteit verhouding is erg netjes. Zo kosten alle gerechten tussen de 5,95 en 6,95. Ook wordt er gewerkt met lokale producten zoals koffie van Heilige Boontjes, Looput Gin en bier van de Kaapse Brouwers. Dus of je nou naar die nieuwe blockbuster gaat of een middagje gaat shoppen in de stad bij Charlie’s kan je terecht voor een hapje en een drankje.

Charlie's Rotterdam PathéCharlie's Rotterdam PathéCharlie's Rotterdam Pathé

Leuk weetje is trouwens dat het restaurant is vernoemd naar één van de oprichters van Pathé genaamd Charles Pathé.

Schouwburgplein 101, 3012 CL Rotterdam

Website: www.charliesrotterdam.nl


Wij vinden dit soort horecaconcepten erg leuk gevonden. Op deze manier kan je van een avond naar de film een echt avondje uit maken met voorafgaand een lekker diner en misschien nog gezellig een drankje erna. Ook is het super dat de niet bioscoopganger er ook terecht kan want het zouden heel goed restaurants op zich zelf kunnen zijn. Dus we denken zeker dat er binnenkort nog wel meer van dit soort concepten gaan opduiken.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.