DinnerDinsdag // Encore Bar Grill

Zoals je in onze update van laatst kon lezen zijn we dit jaar ambassadeurs van #DinnerDinsdag. Een initiatief van Rabobank Rotterdam voor de studenten van de stad. Wanneer zij namelijk een Rabo Studentenpakket afsluiten krijgen ze twaalf DinnerDinsdag munten waarmee ze voor een prikkie (€3,50) uiteten kunnen bij verschillende restaurants in Rotterdam. Waarom? Omdat je studentenleventje niet altijd even makkelijk is en studenten vaak krap bij kas zitten (helemaal aan het einde van de maand). Op deze manier kan je gezellig dineren met vrienden zonder boodschappen te doen of dure maaltijd af te rekenen. Dus blok die dinsdagavond alvast in je agenda en check elke maand welk restaurant wij alvast voor je uitprobeerden!

We trappen af met Encore Bar & Grill een restaurant dat je niet zo snel verwacht bij ons. Een ideaal moment dus voor ons ook om eens kennis te maken met een ander soort horecazaak dan waar we normaal zouden binnen stappen.

Encore Bar & GrillEncore Bar & Grill

AMBIANCE / INTERIEUR

Het restaurant bevindt zich op de hoek van de straat en kijkt uit op de wijnhaven. Het interieur doet je meteen denken aan een Amerikaanse sportbar. Het is stoer, simpel en robuust. Er hangen grote schermen door het restaurant waarop wedstrijden worden uitgezonden. In het midden van de zaak bevindt zich de bar en links hangen grote lijsten met sporthelden. Er is gebruik gemaakt van hout, zwart en rood. Vooral donkere tinten dus gecombineerd met moderne accessoires zoals de lampen. Hierdoor is het restaurant wel lekker toegankelijk voor iedereen en dus ook perfect voor studenten (ze hebben snelle wifi en genoeg stopcontacten). Maar vooral de sport- en vleesliefhebber zal zich hier thuis voelen.

Encore Bar & Grill

Encore Bar & Grill

HET PERSONEEL

Het personeel is jong en vriendelijk en zijn te herkennen aan de denim schorten met het logo erop. Wij werden goed en enthousiast geholpen. De jongen deed erg zijn best en kon onze vragen goed beantwoorden. Je mist wel dat stukje extra wat je tegenwoordig steeds meer vindt in horecazaken. Al vinden we het bij dit restaurant niet erg. Zelf was hij ook nog student en kende DinnerDinsdag goed.

Encore Bar & Grill

HET ETEN

Bij Encore draait het uiteraard vooral om vleesgerechten van de grill. Deze worden allemaal geserveerd op een houten plank. Het leuke is dat je het hoofdgerecht zelf kan samenstellen in vier stappen. Je begint met wat voor vlees je van de grill wilt waarna je het bijgerecht en de salade of groente kiest. Als laatst kies je nog twee sauzen en ze gaan met je hoofdgerecht aan de slag. Er zijn trouwens ook vegetarische opties!

Voor de DinnerDinsdag actie hebben ze het hoofdgerecht al voor je samengesteld. Voor een muntje krijg je een plank met malse kippendijen, mac & cheese, salade en sausje naar keuze. Het gerecht smaakt prima en we vonden vooral de gerssaus erg lekker. Er staat standaard een fles ketchup op tafel bij het zout en de peper, deze heb je ook zeker nodig om de mac & cheese op smaak te maken. Wij gingen lekker voor een Jarritos erbij, deze werd geserveerd in een ijskoud glas. Erg leuk dat ze dit drankje hebben bij Encore. Kortom wil je genieten van een lekker stukje kip terwijl je favoriete club speelt of heb je gewoon geen zin in die kipfilet uit de bonus dan kan je in ieder geval bij Encore terecht op de dinsdagavond!

Encore Bar & Grill

Encore Bar & Grill

Posthoornstraat 256

3011 WD Rotterdam

W: www.encorebargrill.nl

Dagelijks geopend vanaf 11:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.