Euromast

Afgelopen maandag was het eindelijk zover, we zijn op de Euromast in Rotterdam geweest! Beide waren we hier nog nooit geweest en vorig jaar hebben we het toegevoegd aan onze to-go lijst. En wat vonden we vorige week in onze mail, een uitnodiging om te genieten van de nieuwe winterkaart tijdens een diner op de Euromast. Hier zeiden wij natuurlijk meteen ja op aangezien we erg benieuwd waren naar zowel de Euromast zelf als het dineren op grote hoogte. En gelukkig zijn we niet teleurgesteld! We hebben lekker gegeten met een prachtig uitzicht, een aantal mooie wijn spijs combinaties geproefd en hebben genoten van verschillende views vanaf de platformen en de Euroscoop. Het weer was ook erg goed waardoor het zicht vanaf de Euromast super was. Wat is Rotterdam mooi met al die lichtjes ’s avonds! Kortom de Euromast is alleen al voor het uitzicht zeker de moeite waard en of het dat ook voor het eten is lees je natuurlijk hieronder.

Euromast

AMBIANCE / INTERIEUR

Het interieur is niet heel spannend. Er ligt een donkere vloer in de brasserie en verder is er veel wit met wat metalen accenten. Maar met zo’n uitzicht hoeft het interieur ook niet spectaculair te zijn want dat is de view al en die gaat helemaal rondom! Oftewel het interieur is wat je bij de Euromast verwacht en past er eigenlijk ook gewoon goed bij. Verder zit je er erg gezellig, helemaal ’s avonds wanneer het donker is buiten en je de verlichte skyline ziet van Rotterdam. Ook leuk om te weten is dat de Euromast twee hotelkamers heeft op 100 meter hoogte met de namen Heaven en Stars.

Euromast

HET PERSONEEL

Het bedienend personeel is super gastvrij, vriendelijk en helpen je graag. Ze hebben kennis van de wijnen die zij schenken en van het menu dat zij serveren. Mochten ze iets net niet weten dan gaan ze het voor je vragen aan de chef of de gerant. Zo kregen wij een complete uitleg over de wijn spijs combinaties van de nieuwe winterkaart en werden we beneden bij binnenkomst al vriendelijk geholpen.

Euromast

Euromast

HET ETEN

In de vorm van een proeverij kregen wij de nieuwe gerechten geserveerd, een lang bord met daarop drie gerechten in het klein. Zo begonnen we vooraf met een lekkere carpaccio van rode biet met daarbij dadels, walnoot, rucola, balsamico en een krokantje van pastinaak met een bloemige sauvignon blanc & semillon. Daarnaast lag een salade van gandaham, zoet-zure pompoen, gebakken paddestoelen, waterkers en broodchips. Dit gerechtje viel op deze manier iets wat tegen maar zag er wel erg lekker uit als hoe die normaal geserveerd wordt, de producten los smaakten overigens wel goed. De wijn die we hierbij kregen was een pinot grigio riserva. Onze favoriete voorgerecht was de venkelbouillon met kervel, wortel, prei en een koekje van parmezaan. Dit gerecht was het meest verrassend van smaak! Ook de wijn die hierbij hoorde was heerlijk, een grüner veltliner uit Oostenrijk.

Euromast

De hoofdgerechten zagen er veelbelovend uit en we begonnen met een hartige witloftaart, de kaas die er op zat genaamd petit doruvael was echt super lekker. Een Nederlands kaasje trouwens! Hier kregen we een cabernet franc bij geschonken. Het volgende gerechtje was onze favoriet, vooral door enorme gamba die erop lag en heerlijk smaakte. Verder bestond het gerecht uit noedels, spinazie, pistache en een schuim van truffel. Ook de wijn bij dit gerecht was onze favoriet van de drie, een viognier reserva uit Chili. Een biologische wijn die fruitig en romig van smaak is met een iets wat rokerig bouquet. Als laatst lag er een mooi stukje tamme eendenborst met zuurkool, mousseline en een saus van zoethout. Erg lekker en mooi bereidt, de wijn hierbij was een Chileense pinot noir.

Na de hoofdgerechten zijn we eerst het platform opgegaan om te genieten van het uitzicht daar op 100 meter. Dat was al erg mooi en na het dessert gingen we helemaal naar de top op 185 meter met de Euroscoop.

Euromast

Tijd voor dessert! Beginnend met een kaasplankje met daarop stuk voor stuk heerlijke kazen zoals de Edammer, een kruidenkaas, een brandnetelkaas, de Oude Rotterdammer en een stukje betine blue. Hierbij kregen we een late bottled vintage port. Vervolgens proefde we een luchtige tiramisu met hazelnoot-roomijs en een crème van Frangelico likeur. Dit was gelukkig niet zo’n standaard tiramisu maar een originele die heel lekker smaakt! Ze schonken hier een muscat d’alexandrie bij uit Zuid-Afrika. Als laatst lag er een heerlijk chocoladetaartje van pure chocolade met lopend hart, super lekker met daarbij een sorbet van pure chocolade en citrusfruit. We kregen er een Spaanse sherry bij genaamd Pedro Ximénez.

Nou zijn wij geen wijnkenners en drinken we maar zo af en toe een glas wijn maar hier zaten zeker een paar lekkere wijnen bij. Wij zaten ook bij een wel echte wijnkenner aan tafel en ook hij was erg te spreken over het merendeel van de wijnen. Dus voor een goed glas wijn kan je zeker terecht bij de Euromast en gelukkig lopen daar ook mensen rond die je uitstekend kunnen adviseren. Het eten is ons ook erg goed bevallen en passen perfect bij de locatie en attractie die de Euromast is. Kortom dat was een erg leuk avondje uit en zeker leuk om een keer te doen wanneer je anders wil dineren dan normaal. Want op die 100 meter hoogte eet je lekkere gerechten met een prachtig uitzicht!

Euromast

Euromast

Parkhaven 20

3016 GM Rotterdam

T: 010-436 48 11

E: reserveringen@euromast.nl

Voor meer informatie en de openingstijden ga je naar de website van de Euromast. Houdt er rekening mee dat de Euromast een attractie is en je dus altijd € 9,50 entree betaald om naar boven te kunnen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *