Friet District

Vorige week woensdag gingen we even ultiem cheaten bij de gloednieuwe hotspot Friet District. Sterrenchef Niven heeft dit concept samen met zijn vriendin, die verantwoordelijk is voor het prachtige interieur, opgezet. Hierbij heeft hij twee jongens uit zijn restaurant in Rijswijk de kans gegeven om de zaak te runnen. Vol trots staan Dennis en Enzio hier dan ook friet te bakken en milkshakes te maken. Bij binnenkomst werden we hartelijk verwelkomt en na het schieten van wat foto’s hebben we genoten van de huisgemaakte frieten, milkshakes en snacks. Kortom dit is niet zomaar een snackbar maar een echte hotspot waar je kan genieten van een culinair frietje met truffelmayonaise. Ook is Friet District een erg fotogenieke locatie dus verwacht veel foto’s in dit artikel.

Friet District

Friet District

AMBIANCE / INTERIEUR

Meestal haal je even snel je vette hap bij een snackbar en neem je deze mee naar huis. Bij Friet District niet, hier wil je gewoon gaan zitten en blijven eten. De open keuken staat centraal met daar achter een grote, mooie houten tafel met heerlijke stoelen. Vooraan bij de ramen kan je plaats nemen op krukken aan een bar en lekker kijken wat er allemaal langs komt door de Prinsestraat. Wij zijn wel een beetje verliefd op het interieur. Het is minimalistisch en industrieel met toch een fijne, warme sfeer. Verder kunnen we het hier wel proberen uit te leggen maar de foto’s spreken voor zich lijkt ons. Onze complimenten aan Virginie voor het creëren van dit prachtige interieur.

Friet DistrictFriet District

PERSONEEL

Dennis en Enzio zijn zo goed als elke dag aanwezig in de zaak. Zij en de rest van het personeel zijn enthousiast en vriendelijk. Ook zijn ze erg beleefd, je krijgt bijna het gevoel dat je alsnog in een sterrenzaak geholpen wordt. Kan je niet kiezen uit het ruime assortiment ijs smaken dan laten ze je het graag proeven.

Friet DistrictFriet District

HET ETEN

Bij je biologische en huisgemaakte friet kan je kiezen uit een tal van sauzen. Verschillende soorten mayonaise, ketchup, curry en pindasaus, ook deze zijn allemaal zelfgemaakt en de Indische pindasaus is echt mega lekker! De frieten zelf zijn ook onwijs lekker en zien er zelfs mooi uit. Al weten we niet of we wel eens lelijke friet hebben gezien maar je snapt wat we bedoelen, haha. Uiteraard hebben we nog niet alles geproefd. Wel kunnen we vertellen dat de saté (met die overheerlijke pindasaus) erg mals is en top smaakt. Ook de curryworst smaakt lekker, al vonden we het broodje wat minder. Voor de liefhebber is er trouwens ook een frietje stoofvlees. We weten nu ook waar we voortaan onze milkshakes gaan halen, wauw wat zijn die lekker. Deze worden huisgemaakt met het ambachtelijke schepijs dat ze hebben. Dat betekent ook dat je de keuze hebt uit maar liefst twaalf smaken. Wij gingen deze keer voor de kokos en limoncello milkshake, beide echt top. Wij en Den Haag zijn blij met deze aanwinst en aangezien het dichtbij ons werk is zijn we hier vast vaker te vinden al is het alleen al voor een milkshake.

Friet District
Friet District
Prinsestraat 73
2513 CB Den Haag

Dagelijks geopend van 11:30 tot 21:00. Meer op de website van Friet District.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.