Grand Central Food Market

Vandaag opent de Grand Central Food Market officieel haar deuren op Den Haag Centraal Station. Maar wij gingen vorige week donderdag alvast koekeloeren en voorproeven voor jullie. Want deze hotspot bevat alles waar wij van houden, goede koffie, burgers, seafood en Spaanse hammen en worsten. Het nieuwe horeca concept heeft drie verschillende zaken onder één dak met een oppervlakte van 420 vierkante meter en biedt ruimte aan zo’n 300 gasten. In de Grand Central Food Market vind je Firma Pickles, Bar Bellota en Fishbar Saltzer. Er komen echt steeds meer toffe spots in Den Haag en centraal station wordt steeds leuker en beter. Zo kon je al rustig op je trein wachten in de Stationshuiskamer maar met de Grand Cental Food Market zou je bijna gaan hopen dat je wat tijd moet overbruggen op het station zodat je even lekker kan gaan genieten bij deze nieuwe hotspot. Grand Central Food Market is dan ook veel meer dan alleen een snelle hap tussen het reizen door.

Grand Central Food Market Den Haag

Grand Central Food Market Den Haag

AMBIANCE / INTERIEUR

Door de drie verschillende horecazaken in één ruimte samen te brengen creëren ze een uniek aanbod dat past bij het bruisende karakter van het stationsgebied. Elk concept heeft dan ook nog steeds zijn eigen kwaliteit en karakter en het is zeker niet te vergelijken met de Foodhallen of de Markthal. Het interieur van alle drie de zaken zijn erg mooi en kenmerkend voor wat zij serveren. Zo heeft Bellota een centrale bar met mooie Spaanse tegeltjes en hangen er prachtige hammen en worsten, je krijgt er echt het gevoel alsof je in een typisch Spaans zaakje bent. Saltzer heeft een lange vitrine vol verse vis, fris blauwe accenten en een leuke kleine foodtruck. De tafels en stoelen staan speels in een soort golf patroon. Bij Pickles vind je natuurlijk het typische interieur terug van de Firma zoals je die ook vindt bij de andere drie vestigingen van hun. Ook zij hebben een mooie foodtruck staan. Het concept is lekker laagdrempelig en er is dan ook voor ieder wat wils.

Grand Central Food Market Den Haag

Grand Central Food Market Den Haag

PERSONEEL

Joris Visser, Niels van Nieuwenhuizen en Stefan Tiemeijer zijn de initiatiefnemers van de Grand Central Food Market. In alle drie de zaken staat jong en hip personeel. Ze zijn allemaal erg vriendelijk en gastvrij en vertellen je graag meer over het concept.

Grand Central Food Market Den Haag

Grand Central Food Market Den Haag

HET ETEN

Oh wauw, wat was het voorproeven een feestje! Van oesters tot aan heerlijke Iberico ham en sliders. Wij hadden gewoon nog nooit een burger bij Pickles gegeten dus nu hebben we in ieder geval een lekkere slider geproefd. Binnenkort maar eens terug voor meer juicy burgers. Toen de Iberico ham op traditionele manier aangesneden werd konden we ons geluk niet op, zo jammie. De andere vleeswaren ook trouwens! Ook stonden er schalen met huisgemaakte groentechips van bierslag en toastjes met zalm en paling. De oesterdame ging rond met kleine smaakbommetjes en ook proefden we een lekker broodje met tonijnsalade. Het was een waar food feest en we gingen dan ook voldaan naar huis. We zijn erg blij met deze aanwinst in Den Haag en gaan zeker terug komen om meer lekkers te proeven. Je kan er dan ook voor alles terecht of het nou een avondvullend diner is, een zakenlunch of voor een borrel. De prijs/kwaliteit verhouding is dan ook erg goed.

Grand Central Food Market Den Haag

Denise heeft trouwens eindelijk de suède platform sneakers gevonden die ze graag wilde! Ze zijn van sacha mocht je geïnteresseerd zijn.

Grand Central Food Market Den Haag

Grand Central Food Market

Koningin Julianaplein 10

2595 AA Den Haag

W: www.gcfoodmarket.nl

Dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.