Het Balihuisje – Concept Café

Nu wij niet kunnen reizen vermaken wij ons met staycations en leuke dagtripjes. Zo eindigden wij laatst op een heerlijke zomerdag bij het Balihuisje in Den Haag. Deze toffe zaak is pas sinds 1 juni geopend, ja ja en dat in deze periode, en draait lekker sindsdien. Zo zie je maar, wanneer je gelooft in je eigen kracht lukt alles! Over positiviteit gesproken, het is all positive vibes bij Balihuisje en je wordt ontvangen met de bekende big Bali smile. 1 van de vaste gezichten is Julian, super om hem daar weer te zien, Nick kent hem namelijk al sinds zij twee kleine indo’s waren.

INTERIEUR / SFEER

Buiten heeft het Balihuisje een gezellig terras aan de Piet Heinstraat. Op het raam vind je de naam in een mooi design met een barong. Het interieur bestaat uit een creatieve mix van urban, street en traditionele elementen. Het is dan ook niet voor niets een concept café waar je naast eten en drinken ook terecht kunt voor dikke tunes, kleding en accessoires. Er hangt een fijne laid back sfeer en het is prima als je er even wilt flexwerken of loungen op de bank. Naast het terras voor heeft het Balihuisje ook een lekker achterterras met wat tafels en felgekleurde muren. Ook is er een inhouse studio en heb je zicht op de open keuken en bar. Het team van Sergio zit vol creatieve plannen dus er komen nog heel veel toffe events en ideeën aan!

The Food

Je bent een Indo of niet, so it’s all about the makan! En dat zit bij Balihuisje wel snor. Hun main ding is saté en daar zijn ze ook echt top in, wij genoten van heerlijke saté tahu / tempeh met gele rijst en gado gado. Vooraf krijg je een schaaltje met verschillende soorten kroepoek en een sausje. Alles wordt mooi gepresenteerd en smaakt erg lekker. Naast de normale drankjes hebben ze natuurlijk ook bintang, kokosnoten en drankjes als een pandan shake, stroop susu en cocktails met een Asian twist. Dus ben je op zoek naar echt goede saté? Take a flight to Balihuisje!

Het Balihuisje
Piet Heinstraat 62
Den Haag
W: www.hetbalihuisje.nl
T: 070-4062162

Geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 23:00 en op zondag tot 20:00.

Liefs, Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.