Hofhouse

De laatste tijd hoeven we steeds minder ver te reizen voor toffe plekjes en lekker eten. Want in Den Haag begint er steeds meer leuks te komen. Zo opende vorige week Hofhouse haar deuren een mooie hotspot met verschillende foodunits waar je de hele dag terecht kan. De foodhall zelf is qua architectuur al prachtig om te zien en binnen bevinden zich maar liefst zes vaste foodunits en twee pop-ups. Wij waren al een tijdje op de hoogte van Hofhouse en gaan binnenkort een aantal leuke dingen doen rondom deze Haagse hotspot. Natuurlijk zijn we vorige week wel meteen langs gegaan om het eindresultaat te bewonderen en misschien nog wel belangrijker, te proeven!

HofhouseHofhouse

AMBIANCE / INTERIEUR

De foodhall is een stijlvolle verrassing dat volledig met glas omgeven is. De vormgeving is gedaan door architectenbureau OMA (opgericht door Rem Koolhaas). Het is een soort transparante serre van 1.000 m² met één grote centrale bar. Tussen de tropische planten waaronder een aantal enorme palmen kun je plaatsnemen of schuif aan bij één van de foodbars. De planten en prachtige groene velvet banken zorgen voor heel wat sfeer in de enorme serre. Boven je hangt een architectonische aardbol, deze staat voor de verbinding van de acht verschillende foodunits en hun eetcultuur. Hofhouse is dan ook een ideale plek voor zowel zakenmensen als studenten en alles ertussen. De plek is hip, modern en een tikkeltje chique.

Hofhouse

HET PERSONEEL

Het bedienend personeel is erg vriendelijk en gastvrij. Zij helpen je bijvoorbeeld dan ook graag bij je drankkeuze. Verder zijn de acht horecaondernemers en hun personeel super enthousiast en trots op hun foodunit. Ze vertellen je graag meer over hun product en staan met veel liefde de gerechten te bereiden.

Hofhouse

Hofhouse

HET ETEN

Nu ben je natuurlijk super nieuwsgierig welke acht horecaondernemingen er in foodcourt zitten. Laten we beginnen met een aantal bekende namen, SLA, Burgerz en Da Portare Via. De naam zegt het al bij SLA eet je lekkere salades en ze zijn de eerste SLA die ontbijtjes serveren (ook to-go)! Die gaan we snel een keer proeven.

Hofhouse

Burgerz is vooral in Den Haag zeker bekend, de drie Haagse zusjes hebben al meerdere locaties in Den Haag en Scheveningen. Nu dus ook in Hofhouse want Burgerz kunnen natuurlijk niet ontbreken. Pizzalovers zullen Da Portare Via zeker kennen, wij hoorden altijd goede verhalen en nu zitten ze dus eindelijk ook in Den Haag. Wij proefden een aantal slices en die smaakten super.

Hofhouse

Hofhouse

De volgende drie zijn Mad Mex, Noomi en Toastable. Voor een goede kop koffie en een heerlijke tosti ben je bij Toastable aan het goede adres. Ze gebruiken koffiebonen van Vascobelo en de tosti’s zijn soms wel acht centimeter hoog voordat ze onder de grill gaan.

Bij Mad Mex eet je Mexicaans. Taco’s, burrito’s, quesadilla’s en nacho’s ze hebben het allemaal. Daarnaast zit Noomi Asian cuisine. Zij nemen je mee op reis door de Aziatische keuken. Heerlijke steamed buns, kleine bites en verschillende soorten bowls.

Hofhouse

Twee van de acht foodunits zijn pop-ups. Deze wisselen om de zoveel maanden. Nu staan er Zilt en Zalig en perfect voor in de zomer Lekkernijs. Zilt en Zalig heeft seafood en is gespecialiseerd in oesters. Ze willen oesters toegankelijker maken en laten proeven dat er zoveel mooie en verschillende soorten zijn. Wij hebben er ook een aantal verrassende soorten geproefd, yum.

Het ijs bij Lekkernijs is niet alleen een pure smaaksensatie maar ook een hele beleving. Zij maakt namelijk het ijs recht voor je neus. Dit doet ze door het opschenken van stikstof bij fruitsmoothies. Hierdoor krijg je heerlijk schepijs en cocktail sorbetijs. Zelf zegt ze: ‘Gun je smaakpapillen een ruimtereis!’.

Hofhouse

Hofhouse

Hofhouse

Rijnstraat 10

2515 XP Den Haag

W: www.hofhouse.nl

Dagelijks geopend vanaf 07:30 tot ’s avonds laat en op zaterdag vanaf 09:00 en zondag vanaf 10:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.