Hotel Flora Batava

Een aantal weken geleden reden we op een zonnige dag naar Nieuwersluis. Hier waren we uitgenodigd voor een lunch bij restaurant Bloei, welk onderdeel is van hotel Flora Batava. Eenmaal geparkeerd liepen we een mooie en charmante buitenplaats op, heerlijk aan de Vecht. Wat ons meteen opviel op het groene terrein was het theehuis, een echte eyecatcher! Het koperen dak in de vorm van een boot is ontworpen door Air Architecture en is een knipoog naar het verleden toen de boten van kooplieden over de Vecht voerden. Wij namen plaats op het terras van restaurant Bloei en hadden uitzicht op de Vijverhof, het daaraan gelegen theehuis en de rivier. Met een sprankelend aperitief en een heerlijk zonnetje waren we benieuwd naar de lunch.

Interieur / sfeer

Het restaurant bevindt zich in de historische villa van het hotel. Het heeft een fijne en eigentijdse sfeer en bestaat naast het terras in de tuin uit een aantal verschillende ruimtes. De hoge plafonds, intieme settings en prachtige grote glazen serre maken de sfeer af met gezelligheid. De tuin rondom de villa heeft een botanische geschiedenis, Agnes Blok was namelijk in 1670 de oprichtster van de buitenplaats en was de eerste in Europa die een ananas tot bloei kweekte. Vandaar ook de naam en de terugkomende ananas in verschillende details bij Flora Batava.

The food

Bij Bloei werken ze graag met regionale en seizoensgebonden ingrediënten in de keuken. De smaken en veelzijdigheid van Nederlandse producten staan hier dan ook centraal. Chef-kok Otto Genz stelt samen met zijn team het menu samen om iedere keer weer te verrassen met gerechten die zich kenmerken door stijlvolle eenvoud en pure smaken. Geen poespas maar kwalitatieve elegantie. Hierbij worden mooie wijnen geschonken die zij zelf selecteren. Tijdens de lunch begonnen we met de Miso Aubergine, dit was uiteindelijk onze favoriet. Super lekker, zacht en mooi van smaak. Vervolgens kregen we een heerlijk stukje kabeljauw met seizoensgroente en sloten we af met een lemon merengue taartje als dessert. Wij hebben genoten van de lunch op deze prachtige plek en komen graag nog een keer terug, als is het om lekker in de tuin te genieten van een hapje en een drankje.

Blijven slapen?

Als laatst kregen wij nog een rondleiding door de historische villa van de eigenaresse zelf want wij waren natuurlijk ook heel benieuwd naar de kamers en suites. Deze heeft Flora Batava in alle vormen en maten, van intiem tot aan luxe en in totaal 45 stuks. Alle kamers hebben grote ramen, mooie lampen en bijzondere kunst. De bedden zijn speciaal voor het hotel ontworpen. Ook heb je er een aantal met originele balkenplafonds, een frans balkon, een bad en/of zicht op de Vecht. Voor de eigenaresse was het inrichten een waar feestje met haar achtergrond in de woon-accessoires en interieurs.

Flora Batava
Rijksstraatweg 6
Nieuwersluis
W: www.florabatava.com

Liefs, Denise & Nick

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel onze eigen mening.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.