Hotel & Restaurant Badhu

Alweer een tijdje terug werden wij uitgenodigd om het nieuwe menu te komen proeven bij Restaurant Badhu. Dit voormalige badhuis, vandaar ook de naam, is nu een plek waar je terecht kunt van ontbijt tot aan diner. Badhu beschikt over acht hotelkamers en een heuse loft dus je kan er ook blijven slapen wanneer je een weekendje Utrecht doet.

Helaas kon Nick die dag er niet bij zijn dus ging Denise samen met een vriendin gezellig op pad. Badhu is van dezelfde eigenaren als restaurant LE:EN en is te vinden aan het Willem te Noortplein. Op het menu staan Arabische mezze die je allemaal lekker met elkaar kunt delen. Je proeft hier allerlei smaken van rond de middellandse zee, jammie.

Hotel & Restaurant BadhuHotel & Restaurant Badhu

AMBIANCE / SFEER

Het voormalige badhuis werd in 1927 gebouwd en tot 1968 kwamen mensen uit de buurt zich hier wassen. Door de komst van eigen badkamers werd het badhuis overbodig en gebruikten ze het pand als buurthuis. MoHoCo maakten er uiteindelijk een hotel en restaurant van. Badhu is licht industrieel en stoer ingericht met Oosterse en vintage elementen. In de verschillende ruimtes kan je plaats nemen op een lekkere bank, aan een tafeltje met Eames stoelen bij het raam, in een oude wachtruimte of aan de bar. Uiteraard kan je ook nog aspecten van het oude badhuis terugvinden. Bij binnenkomst voel je dan ook meteen die Midden-Oosterse sfeer maar dan wel met moderne twist. Wij zaten tijdens de proeverij in twee gezellige voorkamertjes, voorheen waren dit de kleedruimtes voor mannen en vrouwen. De acht hotelkamers zijn in dezelfde stijl ingericht en hebben allemaal een eigen hoofdkleur zoals rood, groen en goud.

Hotel & Restaurant Badhu

Hotel & Restaurant Badhu

PERSONEEL

Het personeel is lekker jong, vriendelijk en behulpzaam. Ze leggen je graag uit hoe het concept werkt en kunnen je goed adviseren bij de mezze.

Hotel & Restaurant Badhu

Hotel & Restaurant Badhu

Hotel & Restaurant Badhu

HET ETEN

Het eten is om van te smullen! Naast dat je lekker eet, is het ook nog eens gezellig. Dit omdat het de bedoeling is dat je gerechtjes samen deelt. Het menu staat dan ook vol kleine gerechtjes en hapjes. Onze favorieten waren de linzen falafel, kokkaido pompoen en een visgerechtje maar ze hebben nog veel meer heerlijks. Het personeel adviseert je om zo’n drie gerechtjes per persoon te bestellen en deze te delen. Ook hebben ze een ruime keuze aan desserts van baklava en courgette cake tot aan frozen yoghurt en een mojito cheesecake. Van de drankjes werden wij ook enthousiast, ze hebben namelijk hele lekkere sapjes, limonades en cocktails (met én zonder alcohol). Kortom een heerlijke en originele keuken die je zeker eens geproefd moet hebben.

Hotel & Restaurant Badhu

Hotel & Restaurant Badhu

BADHU

Willem van Noortplein 19

3514 GK UTRECHT

W: www.badhu.nl

Alle doordeweekse dagen geopend vanaf 8:30 en in het weekend vanaf 9:30.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.