Hug The Tea

Als echte theeliefhebbers drinken wij naast water ook veel thee, vooral groene thee en zo af en toe verwennen we ons zelf met een lekkere matcha latte. Wie onze ‘8 favorites’ heeft gelezen weet dan ook dat we hier een mooie set voor hebben van HUG THE TEA. We wilden al een tijdje graag langs hun winkel in Den Haag en na het enthousiasme van Claire (één van de zussen achter HUG THE TEA) tijdens de wafel kick off bij KEET helemaal. De maand januari leek ons dan ook het perfecte moment om eens langs te gaan, ook omdat matcha en groene thee veel gezonde bijkomstigheden met zich meebrengen. Wat ideaal past in onze ’88 Fit’ maand en omdat ze het ook verdienen als één van de weinige echte thee hotspots! Kortom ook wij omhelzen de thee en zijn blij dat ze ons weer wat nieuwe smaken hebben laten proeven.

Hug The TeaHug The Tea

AMBIANCE / INTERIEUR

In een mooi pand op de hoek in het Haagse hofkwartier bevindt zich de teabar van HUG THE TEA. Een klein en leuk winkeltje waar ze onder andere servies, zoetigheden en hun eigen theemerk verkopen en schenken. Binnen is het lekker licht door de enorme ramen waarachter je plaats kan nemen aan de bar. Rechts bevinden zich stellingkasten met verschillende serviezen, thee busjes en accessoires. In het midden van de zaak staat een stoere houten tafel met daarop de theeën en blend smaken. Achterin de winkel bereiden de zussen de thee en staan de matcha treats in mooie glazen boxen. Door het gebruik van lichte kleuren en een rustige inrichting hangt er een heerlijke sfeer. Je kan er dan ook perfect even tot rust komen en genieten van wat lekkers of rustig rondneuzen en je laten meenemen in de wereld van groene thee.

Hug The Tea

Hug The Tea

HET PERSONEEL

Claire en Lisa, twee zussen, staan altijd zelf in de zaak. De blending sisters zijn enorm gastvrij en supervriendelijk, ze kunnen je dan ook vol enthousiasme alles vertellen over de thee en matcha. Ze maken alle drankjes zelf met uiterste precisie en ook een aantal van de matcha treats zoals de bliss balls. In 2015 zijn ze hun theemerk HUG THE TEA gestart en doen dit nog steeds met veel liefde en passie.

Hug The Tea

Hug The Tea

DE MATCHA, THEE & ZOETIGHEDEN

Normaal beoordelen we hier het eten van een hotspot maar in dit geval gaat het natuurlijk om de thee. We hebben de verschillende gradaties matcha geproefd en de ‘Matcha Ceremonial Grade’ blijft toch onze favoriet. Ook hebben we weer twee nieuwe groene theeën ontdekt waarvan de ‘Guricha’, als we het goed hebben, onze favoriet is. Alle theeën zijn biologisch en gemaakt van eerste pluk thee van de theeplantages in Shizuoka, Miyazaki en Kagoshima in Japan. Ook hebben ze een aantal lekkere hapjes voor bij de thee of voor thuis. De macarons en amandelkoekjes worden gemaakt met hun eigen matcha door Bakker Herfst uit Gouda. Deze hebben wij geproefd en smaken echt super lekker (er is dan ook een doosje macarons mee naar huis gegaan). De wat simpelere hapjes zoals de bliss balls en cake maken zij zelf. Daarnaast hebben ze ook chocolade waaronder een aantal met verrassende smaken zoals puur met rozenblaadjes en een exemplaar met curry. Erg lekker!

Hug The Tea

Hug The Tea

HEALTHY BENEFITS

Naast dat matcha en groene thee heerlijk is om te drinken hebben ze ook een aantal gezondheidsvoordelen. Zo bevatten ze goede stoffen als antioxidanten, catechinen (EGCg), theïne, L-theanine en vitamine C.

Hug The Tea

HUG THE TEA

Oude Molstraat 16

2513 BB Den Haag

Webshop: www.hugthetea.com

Geopend op maandag van 13:00 – 17:30 en dinsdag t/m vrijdag van 10:00 – 17:30. Op zaterdag van 11:00 – 17:30 en op zondag gesloten.

1 Comment

  1. Pingback: BLOG #20: Bloggers over HUG THE TEA - HUG THE TEA

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.