IJver Amsterdam

Na een te gekke preview in mei en een super samenwerking vanuit Crave Collective sinds vorig jaar is het dan eindelijk zover. IJver Amsterdam heeft zijn deuren geopend op de NDSM werf. De horecazaak ziet er echt geweldig uit, zowel van binnen als van buiten. De mannen van IJver hebben naast hun droom ook zeker hun belofte waar gemaakt, het concept is super vet geworden!

IJver Amsterdam

AMBIANCE / INTERIEUR 

IJver Amsterdam is gevestigd op een unieke locatie in Noord. De acht meter hoge zaak bevindt zich namelijk niet alleen op de NDSM werf maar ook nog eens in de NDSM loods. Het logo is een oude flesopener die gevonden is in de scheepsloods. Afkomstig van een mysterieus verdwenen vrachtschip, ook de rest van hun huisstijl is hierop gebaseerd. Heel tof en het past perfect bij het industriële, robuuste en sfeervolle interieur.
IJver heeft een groots binnen en buiten terras, maar liefst 34 tappunten en honderd bieren op fles. Oftewel een walhalla voor de bierliefhebber. Verder bestaat het interieur uit geweldige planten, felle kleuren en bijzondere items. Dit zorgt voor een warme en levendige sfeer met als eyecatcher de enorme betonnen bar met als achtergrond een uniek tegeltableau. Op het binnen terras waan je jezelf in het buitenland met de sfeerverlichting en planten. Een heel fijn plekje!

IJver Amsterdam
IJver Amsterdam

The Food

Het menu van IJver is een frisse mix van de Nederlandse en Franse keuken. De gerechten zijn dan ook verrassend en een culinaire inslag. Zij koken met ingrediënten van Hollandse bodem, met een lekkere knipoog naar het Amsterdamse. Bier is een belangrijk product bij IJver en komt regelmatig terug in de gerechten. Ook wordt er goed nagedacht over bier-spijscombinaties. Het is chef Herman Klukkert die de scepter zwaait in de keuken.

IJver Amsterdam

Wij hebben nog lang niet alles geproefd maar de ingelegd zalm en courgettebloemen smaken super! Ook de gegrilde bloemkool is erg lekker en we zijn reuze benieuwd naar de Noordzeevissoep. Laten we ook zeker niet de Nacho’s vergeten, OMG! Sowieso zijn de borrelhappen net even beter dan je gewend bent. Het is maar goed dat het niet bij ons in de buurt is want dan zouden we hier net iets te vaak zijn. IJver is namelijk open voor ontbijt, lunch, diner, borrel en alles er tussen in.

IJver Amsterdam

Naast een biersommelier hebben zij ook een bierzuil, een echte primeur! Hier kan je aan de hand van een aantal vragen over je smaakvoorkeuren advies krijgen bij je bierkeuze. Het biertje mag je daarna ook nog eens zelf uit de koelkast pakken.
Wij zijn enthousiast en mocht je in de buurt zijn van de NDSM of een keer willen borrelen of dineren op een unieke locatie dan is IJver de plek waar je moet zijn.

IJver Amsterdam

Give-away
Heb je ook zin gekregen in een koud biertje en een heerlijke avond dineren? Dan hebben wij goed nieuws! Wij mogen namelijk een geheel verzorgde avond voor twee weggeven van onze vrienden van IJver. De give-away loopt op onze Instagram en Facebook dus wil je meedoen check één van die twee of allebei.

IJver Amsterdam
Scheepsbouwkade 72
1033 WM Amsterdam
W: www.ijveramsterdam.nl
T: 020-2471001

De openingstijden zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 01:00 en op vrijdag en zaterdag tot 03:00.

Liefs, Denise & Nick

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.