In De Doelen

Een aantal weken geleden hadden wij met een handje vol andere culinaire pers een verrassend proefdiner in restaurant In De Doelen. Met de terrassen tour door Rotterdam kregen we al van de plannen te horen en vertelde patrón-cuisinier Marco Somer ons over dit concept. Toen was het nog een bouwput en nu dus het eindresultaat, een prachtig restaurant met verschillende gedeeltes. Je kan hier dan ook van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor een hapje en een drankje. Zo heeft In De Doelen een hippe bar, een patisserie, het café/brasserie gedeelte en natuurlijk het restaurantgedeelte. Zoals de naam doet vernoemen zit het inderdaad gevestigd in het bekende concertgebouw De Doelen. En met Marco Somer als executive chef zal je hier verrassend goede kwaliteit gerechten voorgeschoteld krijgen!

In De Doelen

Ambiance / sfeer

Door de grote ramen ziet het restaurant ervan buiten al uitnodigend en warm uit. De open keuken zit op een centraal punt en ze werken daar onder andere met de Josper Grill. De gerechten van deze houtskooloven worden geserveerd in de café/brasserie. In het restaurantgedeelte zijn de tafels prachtig gedekt en zullen de gerechten net wat meer verfijning bevatten. Doordat de verschillende gedeeltes zich in één grote ruimte bevinden ontstaat er een gezellig en levendig geheel. Waar je ook heerlijk zit wanneer het minder druk is.

In De Doelen In De Doelen

Het personeel

Zoals je weet is Marco Somer de chef kok van restaurant de Harmonie daarom werkt hij bij In De Doelen nauw samen met chef kok Javier Pearson Canales, de oud souschef van de Harmonie en nu dus de chef kok in dit nieuwe restaurant. Samen willen ze de kennis van de Harmonie verspreiden en de kwaliteit van de brasserie wereld vergroten. Ook het bedienend personeel is top, ze zijn erg vriendelijk en behulpzaam. En bedrijfsleider Rob van Beuzekom adviseert je graag over de perfecte wijn.

Het eten

Tijdens het persdiner kregen we een kleine selectie van de gerechten te proeven in de vorm van vier-gangen. Het begint al bij de boter die je bij het huisgemaakte brood krijgt, een heerlijke boter met eekhoorntjesbrood. Het eerste gerechtje was de steak tartaar met een mooie twist. Deze werd gevolgd door een lekker stukje huis-gerookte zalm uit de Shetlanden met asperge en avocado, wat erg lekker smaakte. Toen kregen we een heerlijk stukje gekonfijte eend met een saus van topinamboer en in zoutkorst gegaarde knolselderij, dit gerecht was echt fantastisch. Daarbij kregen we ook nog knapperige frietjes met een speciale mayonaise. Als dessert verscheen er een super lekker taartje van chocolade (met zachte vulling!) met kumquat en ijs van bastognekoek. Kortom inderdaad verrassend lekker en zeker het proberen waard. Uiteraard kan je er natuurlijk ook terecht voor een goede hamburger of een lekker stuk taart. Het wisselende drie-gangen-menu is te bestellen voor € 31,50.

In De Doelen In De DoelenIn De Doelen

In De Doelen

Schouwburgplein 52 (naast de hoofdingang van de Doelen)

3012 CL Rotterdam

Tel: 010 31 32 473

E: info@indedoelen.nl

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.