Jamie’s Italian Rotterdam

Vorig jaar waren we al bij het openingsdiner van Jamie’s Italian in de Martkhal. We zijn zelfs door een leuke actie van hun naar Londen geweest waar we bij Jamie’s Italian hebben gegeten. Toch stond deze hotspot nog niet op onze blog terwijl het iedere keer super was! Dus toen we laatst uitgenodigd werden om de nieuwe gerechten van het lente menu te komen proeven hebben we prachtige foto’s geschoten. Zodat deze hotspot eindelijk zijn verdiende plek op onze blog krijgt. Het diner van die avond was weer goed verzorgt en de meest mooie en vooral lekkere gerechten werden ons voorgeschoteld. Oh ja en aan het einde van dit artikel hebben we nog een leuk nieuwtje voor iedereen die ook graag naar Jamie’s Italian wilt maar niet in de buurt van Rotterdam woont.

Jamie's Italian Rotterdam

Jamie's Italian Rotterdam

AMBIANCE / INTERIEUR

Aan het interieur van Jamie’s Italian is erg veel aandacht besteed en dat zie je. Het restaurant in de Markthal bestaat uit twee etages met beneden een mooie grote bar van marmer en staal. Op één hoek hangen groentes en vleeswaren waardoor je echt het gevoel krijgt dat je een Italiaans zaakje binnenloopt. Het restaurant straalt een warme sfeer uit en er is dan ook gebruik gemaakt van veel hout, leuke tegeltjes en donker staal. Het marmer en de blauwe tegels zorgen voor een mooi contrast. De keuken bevindt zich op de eerste etage waar je een mooi uitzicht hebt over de markt binnen en Rotterdam. De banken zitten erg prettig en het enige minpuntje is dat het boven na een tijdje heel warm kan worden en soms blauw kan gaan staan door de keuken.

Jamie's Italian Rotterdam

PERSONEEL

Het personeel is echt super vriendelijk en gastvrij. Al vanaf dat je binnenkomt leveren ze een zeer goede service. Het team heeft dan ook training gehad in Londen. De kleding die zij dragen passen helemaal in het plaatje en ze weten het menu goed uit te leggen. Ook het keuken team kan flink knallen en is goed op elkaar ingespeeld, ook zij hebben training gehad in Londen. Ze kunnen de drukte dan ook goed aan zonder dat het ten koste van de gerechten gaat. Nieuwsgierig? Als je boven om de hoek kijkt kun je een kijkje in de open keuken doen.

Jamie's Italian Rotterdam

Jamie's Italian Rotterdam

HET ETEN

Oké, over het eten kunnen wij met onze ervaring eigenlijk heel kort zijn want dat smaakte keer op keer echt heerlijk. Wij zijn normaal niet echt van de desserts maar wat we bij Jamie geproefd hebben is echt mega lekker. Van het lopende chocolade taartje en de smeuïge brownie met karamel popcorn tot aan de frisse aardbeien en merinque cheesecake. Het is het allemaal waard om een plekje over te houden in je buik! Toch maak je ons nog veel blijer met de voor- en hoofdgrechten want damn die zijn weer goed. Even een shout-out naar de fritto misto en de bruschetta’s met als favoriet de Seasonal Vegetable Bruschetta en spicy meatball bruschetta! Het hoofdgerecht mochten we zelf kiezen en Nick nam op advies de Turkey Milanese, een heerlijk stuk kalkoen met onder andere proscuitto, fontal cheese, zwarte truffel en een omeletje. Denise ging voor de Spaghetti met verse krab. Ook proefden we bij de voorgerechten de Penne Carbonar en Rigatoni Pomodoro. Stuk voor stuk erg lekkere pasta’s. Natuurlijk zijn de producten en ingrediënten bij Jamie allemaal vers en van goede afkomst. Ook is er genoeg keuze voor de vegetariër en de veganist. Kortom houdt je van Italiaans eten dan is Jamie’s Italian zeker een aanrader!

Jamie's Italian Rotterdam

Jamie's Italian Rotterdam

Aan het begin van dit artikel hadden we een leuk nieuwtje beloofd dus bij deze, er komen nog een aantal vestigingen van Jamie’s Italian in Nederland! Natuurlijk laten we het jullie weten wanneer hier meer over bekend is.

Jamie’s Italian

Grotemarkt 90-92

3011 PA Rotterdam

T: 0103132479

W: Jamie’s website

Geopend van zondag t/m donderdag van 10:00 tot 22:00 en op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 22:30.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.