KUA Mexican Kitchen

Zoals jullie ondertussen weten hebben wij regelmatig Mexican food cravings en wanneer we het niet zelf klaar maken, eten we dit het liefst bij ons favoriete restaurantje in Den Haag genaamd KUA. Zo ook eind vorige maand met vrienden, die voor het eerst gingen en erg benieuwd waren. Wij kunnen alvast verklappen dat ze net als ons gelijk verliefd waren op KUA! Dus het werd hoog tijd om dit pareltje in Den Haag ook met jullie te delen.

KUA Mexican Kitchen

Ambiance / Interieur

Eenmaal binnen aan tafel heb je al snel het gevoel dat je in een knus en klein zaakje in Mexico zit met de Mexicaanse muziek, Spaanstalige gastheer en de flessen tequila op de bar. Door het hele restaurant vind je leuke accessoires uit het land zelf zoals de beschilderde schedels (Día de los Muertos), cactussen, schilderijtjes en beeldjes. Verder heeft de bar de juiste uitstraling door de tegels en het hout en buiten wappert de Mexicaanse vlag met daarnaast een schattig luifeltje met daarop Mexican Kitchen.

KUA Mexican Kitchen

Het personeel

¡Bienvenido! Natuurlijk wordt je in het Spaans begroet wanneer je binnenkomt maar vrees niet, ze verstaan en spreken ook gewoon Nederlands. De eigenaar vind het gewoon leuk om tegen iedereen Spaans te praten en dat past er ook perfect bij. Volgens ons is het restaurant van een Mexicaanse familie (toch even vragen de volgende keer dat we er zijn) die allemaal een rol binnen het restaurant vervullen versterkt met 1 of 2 man bediening. Iedereen is super vriendelijk en gastvrij en leggen graag alles uit over de gerechten en drankjes. Ook vinden ze het leuk om wat te vertellen over het verhaal achter een gerecht of product. Zo weten wij nu sinds afgelopen keer een stuk meer over de verschillende soorten tequila!

KUA Mexican Kitchen

KUA Mexican Kitchen

Het eten

Bij KUA eet je authentiek Mexicaans, ze serveren verschillende gerechten uit het hele land allen met een eigen unieke twist eraan. Dus de bekende Tex-Mex ga je hier niet vinden. Wij vinden deze smaken veel lekkerder, puurder en authentieker! Wanneer je bij binnenkomst aan tafel zit krijg je een mandje totopos met twee sausjes van het huis, erg lekker! Wat je ook zeker moet proberen is een flesje Jarritos (softdrink) of een cerveza Modelo. Houdt je van pittig, dan zijn de Jalapeños Rellenos een goede keuze vooraf. Verder is de guacamole schotel echt top en zijn de quesadillas super, erg leuk en lekker om te delen! Ook is de Street Style Corn een aanrader, zo lekker heb je nog geen maiskolf geproefd!

Als hoofdgerecht is het lastig kiezen zoveel heerlijks staat er op de kaart. Wij hebben nu verschillende taco’s geproefd en die smaken echt amazing, de specialties zijn ook erg lekker als je wat spannenders wilt. En voor de vegetariër is er ook genoeg keuze op de kaart. Naast een aantal vaste gerechten wisselt het menu regelmatig en zelfs de desserts zijn heerlijk (al zijn wij niet echt van de desserts).

De laatste keer bij onze añejo Patrón tequila kregen we lekker zout met limoen en krekels, ook liet de eigenaar een zout proeven met pepers. Dit neem je af en toe tussen het nippen van je tequila (dus niet shotten, haha) zoals ze het in Mexico drinken. Daar wordt het ook gedronken als een digestief.

Kortom voor echt lekker authentiek Mexicaans eten in Den Haag ga je naar KUA!

KUA Mexican Kitchen

KUA Mexican Kitchen

Torenstraat 77

2513 BP Den Haag

Tel: 070 7371335

Op maandagen gesloten (siësta).

* Bereikbaar met tram 17 halte Noordwal of tram 2, 3, 4 en 6 halte Grote Markt, vanaf hier is het nog een klein stukje lopen voorbij de Grote Kerk. Met de auto is de Q-park Torengarage de dichtsbijzijnde zo’n 2 minute lopen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.