Lagunitas Tapkabinet

Het is je vast niet ontgaan, of in ieder geval de bierdrinkers niet. Het merk Lagunitas is op steeds plaatsen te vinden in Nederland. Van de Albert Heijn tot aan de taps in café’s. Maar wist je dat sinds begin dit jaar in Amsterdam de eerste Lagunitas Taproom van Europa zit. Je vindt het sfeervolle biercafé midden in de Pijp. Het is de enige plek in Nederland waar je van exclusieve Lagunitas bieren kan genieten en originele activiteiten. Met een voorliefde voor speciaalbieren hebben horecaondernemers Reinout Ezinga en Sikko de Jong deze unieke kans dan ook met beide handen gegrepen en de tapkamer succesvol geopend.

Lagunitas Tapkabinet
Lagunitas Tapkabinet

AMBIANCE / SFEER

Tapkabinet is een totaal belevingsconcept met bier, food, live muziek, events en meer. Een echte eyecatcher in de zaak is de cassette-wand. Achterin vind je de semi-open keuken en een mooie bierkast. Gek op spelletjes? Dan kan je los, van een oldskool arcadekast met honderden games tot aan bordspellen en pub quizen, Tapkabinet heeft het. Vergeet ook niet de wekelijkse live muziekavonden. Verder kijk je je ogen uit, rariteiten, toffe accessoires, aanplakbiljetten en wall-art. Er is vanalles te zien. Er hangt een fijne huiskamer sfeer en er staat veel vintage meubilair. Zelfs als je voor het eerst de toiletten binnen stapt is het niet wat je verwacht.

Lagunitas Tapkabinet
Lagunitas Tapkabinet

THE FOOD

Wij kunnen een heel verhaal over bier gaan vertellen maar dan zijn zij en andere blogs veel beter in. Naast hun bekende IPA schenken ze dus ook exclusieve Lagunitas bieren. Wij drinken graag de wat lichtere en fruitige bieren zoals de Sumpin’ Easy en 12th of Never.
So let’s talk about food now! Wat je misschien niet verwacht en weinig terug leest is dat je er ook heel lekker kan eten. Van een legendarische burger (deze is echt vet lekker!) tot een vegetarische quinoa bowl (ook vegan verkrijgbaar). Natuurlijk hebben ze ook snacks en dirty fries food. Dat laatste betekent loaded nachos, friet of zoete aardappel friet met maar liefst keuze uit vier soorten. De menukaart is dan ook een vernieuwende mix tussen classic American en Nederlandse stijlen voor de lunch en het diner. Veel producten komen van de naastgelegen Albert Cuypmarkt en in de huisgemaakte kaas en worst is Lagunitas bier een belangrijk ingrediënt.

Lagunitas Tapkabinet
Lagunitas Tapkabinet

Lagunitas Tapkabinet
Eerste van der Helststraat 62A
1072 NX Amsterdam
W: www.tapkabinet.nl

Geopend van zondag t/m donderdag van 17:00 tot 01:00 en vrijdag/zaterdag van 11:00 tot 03:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.