Mama Kelly Amsterdam

Wij komen graag bij Mama Kelly in Den Haag, helemaal wanneer we wat te vieren hebben. We hebben dit prachtige concept van Rein Rambaldo al vanaf de start zien groeien. Ondertussen zien wij hun dan ook als vrienden en andersom. Dus toen zij als pop-up bij de Horecava stonden waren we er natuurlijk ook bij om onze Mama te supporten. En toen we de uitnodiging ontvingen om als één van de eerste te komen proeven en kijken bij hun gloednieuwe restaurant in de hoofdstad sprongen we een gat in de lucht. Niet alleen omdat het altijd weer genieten is en omdat Rein weer iets super tofs en unieks heeft neergezet maar ook omdat we konden in deze drukke periode! Je hebt het vast al gezien Mama Kelly Amsterdam is roze en bevindt zich in het Olympisch Stadion. Dus afgelopen dinsdag reisden wij af naar the pink edition of Mama Kelly.

Mama Kelly Amsterdam

AMBIANCE / INTERIEUR

Voor het restaurant in Amsterdam is Mama Kelly een hele andere kant opgegaan. In plaats van stoer, urban en industrieel met veel wit en zwart is het hier één roze paradijs met goud accenten. Voor wie alleen de foto’s heeft gezien denkt ‘wauw wat heftig’. Maar wanneer je eenmaal binnen bent valt het eigenlijk reuze mee, het is allemaal goed in balans en helemaal niet in your face. Mama Kelly bestaat uit vier verdiepingen, de lobster room ook wel knuffelkamer, de entree (waar zich ook de bar en open keuken bevinden) en net als in Den Haag is er een soort brasserie gedeelte en een wat chiquer restaurant gedeelte. De knuffelkamer is helemaal beneden en heeft een toffe Mama Kelly print van uiteraard kip en kreeft op de vloer en stoffen. De kenmerkende “huisjes” en de fotobooth (met andere tekst) zijn ook weer van de partij. Ook uniek aan dit restaurant is dat je door de ramen uitkijkt op het veld binnen in het Olympisch stadion. Wij zijn wederom verliefd op Mama Kelly en vinden het heel tof dat ze het zo hebben durven neer te zetten!

Mama Kelly Amsterdam

Mama Kelly Amsterdam

THE FOOD

In principe houden ze het nog steeds makkelijk en is de keuze kip of kreeft. Deze zijn nog steeds in verschillende smaakcombinaties te bestellen. Verder staan er een aantal lekkere nieuwe gerechten op het menu. Wij proefden een aantal voorgerechtjes en de steak tartare is echt to die for zo lekker! Ook de burrata is heerlijk en de pompoensoep met kastanjes is erg lekker. Er is trouwens genoeg keuze voor de vegetariër, zo is de truffelrisotto een aanrader. Natuurlijk aten we ook kreeft en kip, hier blijven ze gewoon goed in. Vooral de kip was deze keer echt super lekker en mals! De frieten hier in Amsterdam komen van Par Hasard. Kortom het eten is ook hier top dus naast Den Haag kan je nu ook in de hoofdstad genieten van Mama Kelly.

Mama Kelly Amsterdam

Mama Kelly Amsterdam

Mama Kelly Amsterdam

Olympisch Stadion 35

1076 DE  Amsterdam

W: www.mama-kelly.nl

Elke dag geopend van 11:00 tot 00:00 en op zaterdag tot 1:00.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.