Mama Kelly

Mama Kelly is dé nieuwe hotspot van Den Haag. Deze urban bistro is gevestigd in het ketelhuis van de oude Caballerofabriek. Mama Kelly is hip, chique, industrieel, toegankelijk en prachtig om te zien! Wij vielen gelijk als een blok voor haar en hebben er heerlijk gegeten. Niemand minder dan Ijsbrant Wilbrennick leidt de keuken, hij is ooit souschef geweest bij Herman den Blijker. Kortom de hofstad mag trots zijn op een Milf als Mama Kelly!

MaMa Kelly

AMBIANCE / INTERIEUR

Wij zijn echt helemaal verliefd op het interieur van Mama Kelly. Het contrast van chique en industrieel resulteert in een prachtig restaurant en je kijkt je ogen uit. Het stoere industriële van het ketelhuis en de chique accenten maken van het restaurant gedeelte een geweldig geheel! Naast het wat chiquere restaurant hebben ze ook een ruime bar en een groot buitenterras. Heerlijk voor in de zomer want het ligt pal naast het water, zie je de bootjes al voorbij varen? Ook kun je eten in de ruimte waar de open keuken zit, let er alleen wel op dat je niet de chef voert! 😉 De keuken is trouwens ook weer super om te zien, zo staat er onder andere een grote rotisserie uit Spanje. Wij hebben gewoon een crush op deze hotspot dat midden op een bedrijfsterrein ligt.

MaMa Kelly

HET PERSONEEL

Bij binnenkomst wordt je gelijk verwelkomt, het bedienend personeel is dan ook erg gastvrij en super vriendelijk en behulpzaam. Vol trots en enthousiasme vertellen ze over de gerechten, het concept en over bijvoorbeeld de koffie die zij schenken. Iedereen is gedreven en weet wat hij doet, zo worden de mensen achter de bar getraind door een volleerd cocktailshaker, zorgt iemand die behoort tot de top 10 beste barista’s van Nederland voor de koffie en zwaait Ijsbrant Wilbrennick de scepter in de keuken.

MaMa Kelly

HET ETEN

Ook de gerechten sluiten helemaal bij het concept aan. Mama Kelly voert een kleine kaart en houdt de gerechten simpel maar oh zo lekker. Je hebt de keuze uit kreeft of kip en kunt elk van deze in vier verschillende smaakcombinaties bestellen. Wij proefden de kreeft Thermidor, echt om te smullen! Naast kreeft of kip kan je natuurlijk ook een mooie steak bestellen, een bieten risotto of een spectaculaire dorade in zoutkorst. De friet bij Mama Kelly wordt geleverd door de Haagse Jack Sackman. Hij is de beste patatbakker van Den Haag en in 2013 was hij dat zelfs van heel Nederland.

Zo van de cocktails, voorgerechten tot aan de desserts alles smaakt en ziet er top uit bij Mama Kelly!

MaMa KellyMaMa KellyMaMa KellyMaMa Kelly

Mama Kelly

Saturnusstraat 100

2516 AH Den Haag

Tel: 070-2170546

Vanaf maandag 20 april zijn ze dagelijks geopend vanaf 10:00 dus ook voor lunch. Het parkeerterrein van de Caballerofabriek is beveiligd en geeft plaats aan zo’n 350 auto’s. Ook is er een mogelijkheid om je boot aan te leggen en stoppen er verschillende bussen in de buurt.

2 Comments

  1. Hugo Vogely oktober 7, 2018 at 9:51 am

    Op hoeveel graden zet ik mijn oven voor de dorade in zoutkorst ?

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.