Museum Voorlinden

Misschien denk je ‘huh, museum? Jullie doen toch food’. Dat klopt, maar wij waren hier laatst voor de nieuwe tentoonstelling van Wayne Thiebaud met bij behorende Pop-Up Bakery Case en laat beide nou food gerelateerd zijn. Daarbij stond dit museum al heel lang op ons to-go lijstje en heeft het zijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Terwijl wij helemaal geen museumgangers zijn. Kortom Voorlinden verdient zeker een plaats als hotspot op 88 Food. Want naast het museum zelf, is het ook omgeven door prachtige natuur. Ideaal dus om deze zomer een dagje heen te gaan want de tentoonstelling van Thiebaud duurt tot en met 16 september 2018.

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden

Het museum bevindt zich in een prachtig park dat ontworpen is door landschapsarchitect Piet Oudolf. De tuinen zijn zowel buiten als binnen te bewonderen en zorgen voor een samenspel van kunst, architectuur en natuur. Verder kan je wisselende tentoonstellingen bekijken in het museum naast de zogenoemde highlights. Dit zijn permante werken en zijn stuk voor stuk belevingskunstwerken oftewel je moet ze ondergaan. Zo heb je Through The Wall (zie onderstaande foto) van de Chinese kunstenaar Song Dong. Skyspace van James Turrell en het misschien wel bekende Couple under an Umbrella van Ron Mueck. The Swimmingpool van Leandro Erlich’s, deze is speciaal voor Voorlinden ontworpen. Ook kun je meekijken in het restauratieatelier, is er een bibliotheek en natuurlijk een museumwinkel. Het restaurant bevindt zich in een ander pand tegenover het museum in het park. Hier zijn wij overigens niet geweest.

Museum VoorlindenMuseum Voorlinden

Wayne Thiebaud

Voorlinden is de eerste in Europa die deze mooie tentoonstelling presenteert van de Amerikaanse meesterschilder. Het zijn bij elkaar zo’n zestig werken uit de jaren 1961 tot 2018. Thiebaud wordt geroemd om zijn schilderijen van taarten, ijsjes en hotdogs die je doen watertanden. Het Amerikaanse dagelijkse leven heeft Thiebaud tot kunst verheven. De Amerikaanse schilder heeft een invloedrijke carrière en vandaag de dag schildert hij nog steeds op 97-jarige leeftijd. De schilderijen van taarten, mensen en landschappen kenmerken zich door een heldere compositie, frisse kleuren en dikke impasto. Directrice Suzanne Swarts zegt dan ook: ‘Thiebaud’s taarten lijken van het doek af te springen, alsof je ze zo kunt opeten. Dit is schilderkunst op haar allerlekkerst.’

Museum VoorlindenMuseum Voorlinden

Pop-up Bakery Case

Veel bezoekers zullen dan ook vast trek gekregen hebben na bovenstaande tentoonstelling en zouden maar wat graag hun tanden zetten in een Thiebaud taartje. Dat kan bij de pop-up Bakery Case! Hier kan je tussen 11:00 en 17:00 terecht voor layer cakes, donuts, lollies, limonade, koffie en thee. Voorlinden heeft deze paviljoens van Weltevree speciaal voor de tentoonstelling ontwikkeld met Just Haasnoot en ontwerper Floris Schoonderbeek. Het meubilair is van het Belgische ontwerpersduo Muller Van Severen en het servies van De Intuïtiefabriek. Door de geometrische vormen en frisse kleuren van de pop-up is het een ode aan de meesterschilder Wayne Thiebaud. Wij hebben hier dan ook heerlijk koffie gedronken ’s ochtends met een taartje erbij en ’s middags lekker in de zon nog wat gedronken met een glazed donut.

Museum VoorlindenMuseum Voorlinden

Combineer je bezoek aan Museum Voorlinden met een heerlijke wandeling door het mooie park wanneer het goed weer is. Zowel de pop-up als de tentoonstelling zijn er tot en met 16 september 2018.

Museum Voorlinden & Gardens
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar
W: www.voorlinden.nl

Dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00, ook op feestdagen.

BewarenBewaren

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.