NY Basement

Op de kop van zuid ligt Hotel New York, de meeste van jullie zullen het hotel tegenover de Fenix Food Factory wel kennen. Het Rotterdamse hotel vond dat het tijd was om back to the base te gaan, om wat intiems, kleins en exclusiefs te doen. Dit idee resulteerde in een gloednieuwe hotspot onder Hotel New York met de toepasselijke naam NY Basement. Een mooi restaurant in jaren twintig stijl met een elf meter lange bar! Wat ooit diende als kelder voor het hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn is na verschillende doeleinden nu weer een plek waar de roaring twenties tot leven komen en culinaire creaties de keuken verlaten.

NY Basement Rotterdam

AMBIANCE / SFEER

Wat bij binnenkomst gelijk in het oog springt is de elf meter lange bar, een echte eyecatcher met cocktailstation. De bartenders geven dan ook echt een show weg tijdens het maken van de unieke cocktails. Het Art Deco-interieur is een mooie mix van hip en historie. Denk aan gouden wandlampen, klassiek kristal, een gewelfd plafond, donkergroene banken en een mooi betegelde vloer bij de bar. Op de achtergrond speelt heerlijke Amerikaanse jazz muziek. Dit alles geeft het restaurant een warme, fijne en inderdaad jaren twintig sfeer. Ondanks dat het een kelder is zijn er trouwens grote ramen aanwezig en is er een open keuken.

NY Basement Rotterdam

NY Basement Rotterdam

HET PERSONEEL

In de keuken staat chef-kok Edward de Ridder (werkzaam geweest bij onder andere restaurant The Park en Huis ter Duin) met zijn keukenbrigade. Zij zorgen voor alle culinaire creaties. Wil je een cocktail die niet op de kaart staat of laat je de bartender zijn gang gaan met jouw favoriete smaken ook dan creëren zij heerlijke cocktails en laten je graag zien hoe ze deze bereiden. Het bedieningsteam is gastvrij en gaat erg net te werk, ze weten precies wat ze je uitserveren en kunnen je voorzien van een goed wijn advies. Kortom aan service ontbreekt het niet bij de NY Basement.

NY Basement Rotterdam

HET ETEN

NY Basement heeft zo’n vijftig borrelplekken en honderd zitplaatsen voor lunch of diner. Het idee van de menu kaart is dat je zelf je eigen menu samenstelt door een aantal kleine gerechtjes te kiezen of je laat je verrassen door de chef wat kan leiden tot een gastronomisch spektakel. Tevens deint het menu mee met de seizoenen en er is voor ieder wat wils. Van oesters en Hollandse garnalen tot aan een mooi stuk vlees van de houtskoolgrill. Wij proefden tijdens het diner een lekker gerechtje met avocado, komkommer, Hollandse garnalen en pepino en een kleine steak tartaar. Daarna volgde een mooi visgerecht met een Aziatische twist en een heerlijke kalfswang met gestoofde spitskool en paddenstoelen. Als dessert aten we gepocheerde peren met pure chocolade, yoghurt en kaneelijs. De gerechtjes hadden een mooi formaat waardoor je inderdaad een stuk of vijf gangen kan nemen. Alle gerechten smaakte erg lekker en waren mooi opgemaakt.

Wij begonnen trouwens met een cocktail proeverij waaronder een aantal heerlijke cocktails zaten zoals de New York Sour en Roses from Broadway. Kortom Rotterdam is weer een hotspot rijker!

NY Basement

NY Basement

NY Basement

Koninginnenhoofd 1

3072 AD  Rotterdam

NY Basement is onderdeel van Hotel New York.

Openingstijden

Ma t/m wo geopend van 16:30 – 1:00.

Do t/m zo geopend van 11:00 – 1:00 (vrij en za tot 2:00).

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.