Persijn Dutch Eatery

Als er iets is wat wij eigenlijk nooit eten dan is het de Nederlandse pot. Prakjes, stamppotten, avg’tje en ga zo maar door. We moeten er niks van hebben en ook niet opeens in de winter. Maar zo nu en dan worden we opeens verrast bij restaurants, deze serveren dan in principe een gerecht uit de Nederlandse keuken maar dan net even anders. Al snel veranderd zo’n gerecht dan in iets heel lekkers, wat er dan ook nog eens smakelijk uitziet! Zo ook bij Persijn Dutch Eatery dat zich in het QO Amsterdam hotel bevindt.

Persijn Dutch Eatery
Persijn Dutch Eatery

SFEER / INTERIEUR

Wanneer je met de auto komt begint het al chill want je kan gratis parkeren in de garage van het hotel. Na een tocht door de toffe voetgangerstunnel en een modern ritje met de intelligente lift kom je in de enorme ruimte waar het restaurant zit gevestigd. Persijn ziet er prachtig uit en straalt luxe uit. Ribbels, bogen, de kleuren en materialen, het klopt helemaal. Het hart van iemand die bezig is met interieur en woontrends gaat hier zeker sneller van kloppen. Naast het geweldige interieur is ook de sfeer erg aangenaam. Ondanks de grote ruimte en enorme licht inval voelt het toch warm en gezellig. Verder is ook de akoestiek prettig en zijn er verschillende zitplekken. Wij kozen voor een tafel bij de grote ramen. Zo hadden we overzicht over de zaak en konden we de open keuken inkijken.

Persijn Dutch Eatery
Persijn Dutch Eatery

THE FOOD

Persijn staat voor lekker, eerlijk en verantwoord eten. Alle ingrediënten zijn van Hollandse bodem en lokale ondernemers. Ook komen veel ingrediënten uit eigen kas! Deze bevindt zich op het dak en beschikt over de nieuwste technologie en aquaponics zodat ze zo duurzaam mogelijk kunnen werken. Hier kweken zij zelf groente, fruit, kruiden en zelfs vis. Het team laat zien dat de Nederlandse keuken ook vernieuwend en verrassend kan zijn. Het restaurant is lekker no-nonsense en veelzijdig. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch en diner maar ook gewoon voor een kop koffie. Het menu vertegenwoordigd de eigentijdse visie van Executive Chef Alexander Brouwer.
Na een glas Nederlandse bubbels als aperitief met wat brood en kaskruidenboter gingen wij voor de oesters en gerookte zalm met venkel en mierikswortel. Dit smaakte onwijs lekker! Vervolgens kwam de omegabaars met groene kruiden en parelgort op tafel samen met de ilperkip met mais, sabayon en jus. Wederom om van te smullen en alle gerechten zagen er ook tip top uit. On the side hadden we nog wat frietjes met koude hollandaise.
Time for dessert! Wij gingen voor de wortel taart met hennep en het pompoen gerechtje met sorbet, toffee en rode peper. Dit was echt een grote verrassing en super lekker! Natuurlijk sloten we af met een goede kop thee met kruiden uit hun eigen kas. Kortom aanrader.

Persijn Dutch Eatery

Persijn Dutch Eatery
Amstelvlietstraat 4
1096 GG Amsterdam
T: 020 220 5655
W: www.persijn.nl

Dagelijks geopend vanaf 6:30 tot 23:00 voor ontbijt, lunch en diner. De keuken is open tot 22:30.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.